گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد [اهمیت ssl در سئو]
قبل از اینکه بدانیم گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ به این مطلب اشاره کنیم، هنگامیکه وارد صفحهای از سایت میشوید که حاوی یک فرم است، بعد از آنکه فرم مزبور را تکمیل کردید و دکمه ارسال را فشردید، اگر آن صفحه گواهی SSL نداشته باشد تمامی اطلاعاتی که در فرم مزبور وارد کردهاید توسط هکرها قابل مشاهده خواهد بود. این اطلاعات میتواند هر چیزی باشد. از تراکنشهای بانکی گرفته تا اطلاعات خصوصی مهم برای ثبت نام در سرویسهای مختلف.
در سئو تکنیکال کاملا این نکته حائز اهمیت است که گوگل در رتبه بندی سایتها، گواهینامه ssl را در نظر میگیرد. کاربران نیز به وبسایت هایی اطمینان بیشتر دارند که دارای گواهینامه ssl بوده در نهایت سایت شما نسبت به رقبایی که این گواهینامه را فعال نکرده اند، میتواند پربازدیدتر باشد.
عناوین مهم مقاله
گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟
زمانی که یک وب سایت با گواهی SSL ایمن میشود، HTTPS (Hyper Text Transfer Protocol Secure) در URL ظاهر میشود. اجازه دهید که موضوع گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ را کمی بازتر کنیم. ابتدا بدانیم تعریف ssl چیست؟ سپس بطور مفصل کاربردهای آنرا بررسی نماییم.
SSL چیست؟
آنچه که در ابتدای آدرس همه وبسایتها جلب توجه میکند، عبارت http:// و https:// است. وجود یک S اضافی در ابتدای آدرس وبسایت ها نشانگر کلمه Security به این معنا که آن وبسایت امن و رمز گذاری شده است و اطلاعاتی که با آن وبسایت به اشتراک میگذارید بین خودتان باقی خواهد ماند. حال در جواب این سوال که گواهینامه ssl چیست؟ می گوییم نحوه بهره مند شدن از خاصیت آن s کوچک، در ابتدای آدرس سایت، توسط دریافت گواهینامه ای با نام SSL امکان پذیر میگردد. که مخفف عبارت Secure Sockets Layer به معنی «لایه سوکت های امن» است.
https با استفاده از پروتکل SSL یک نماد قدرتمند برای اطمینان خاطر از حفظ رازداری یک وب سایت در تبادل اطلاعات است. بهتر است بگوییم SSL یک فناوری امنیتی استاندارد برای برقراری یک پیوند رمزگذاری شده بین یک سرور و یک مرورگر است. این پیوند امن، محرمانه باقی ماندن تمامی دادههایی که بین سرور و مرورگر رد و بدل میشوند را تضمین میکند. در واقع ssl از الگوریتمهای رمزگذاری برای رمز نگاری کردن دادهها در حین انتقال، استفاده میکند و از لو رفتن دادهها توسط هکرها هنگام ارسال از طریق اتصال جلوگیری میکند.
گوگل برای بقای خود بهشدت به اینترنت وابسته است بنابراین امنیت برای آن اهمیت فراوانی دارد؛ در نتیجه، این شرکت از نسخه 62 مرورگر خود موسوم به «کروم» برای همه وبسایتهایی که بدون داشتن گواهینامه SSL از هر نوعی از فرمهای ثبت اطلاعات استفاده میکنند، هشداری را مبنی بر ناامن بودن آنها برای کاربر نمایش میدهد. بنابراین تمام کاری که کاربر برای امن کردن ارتباط خود باید انجام بدهد این است که بداند گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ و از وبسایتهایی استفاده کند گواهینامه SSL معتبر دارند. از این طریق، ارتباط کاربر با سرور رمزگذاری میشود و کاملاً امنیت پیدا میکند.
انواع گواهینامه SSL :
در ادامه مبحث گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟ باید بدانیم این گواهینامه را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
1- گواهینامهDomain validated (DV SSL) :
گواهینامهDomain validated (DV SSL) سادهترین نوع از گواهی SSL که در آن وضعیت شخص صاحب دامنه بررسی و تایید میشود. در این مدل هویت سازمان و یا شرکت بررسی نمیشود. یک قفل سبز رنگ در کنار آدرس سایز سایت ظاهر خواهد شد و آدرس از http به https تغییر خواهد کرد.
2- گواهینامه Organizationally validated (OV SSL):
در تاییدیه تجاری/سازمانی یا گواهینامه (OV SSL) (Bussiness/Organization validation) درکنار آدرس سایت در بخش آدرس مرورگر فقط یک قفل سبز رنگ نمایش داده میشود و میتوان این گواهینامه را در فاصله یک تا سه روز کاری فعال نمود. این سطح از گواهینامه SSL برای فرد یا شخص صادر نخواهد شد. برای دریافت این گواهینامه OV SSL باید شرکت ثبت شده داشته باشید و مدارک ثبت شرکت را ترجمه کرده و به کارگزار ارائه دهید. یکی از تفاوتهای OV SSL با گواهی DV SSL ارائه بیمه از طرف صادر کننده گواهینامه است که ارزش زیادی دارد.
3- گواهینامه Extended validation (EV SSL) :
گواهینامه Extended validation (EV SSL) با عنوان تاییدیه گسترده است. قطعا تاکنون وبسایتهایی را مشاهده نمودهاید که آدرس آنها در نوار مرورگر، سبز رنگ شده و نام شرکت در آن ثبت شده است. در این نوع از گواهینامهها علاوه بر بررسی مدارک شرکت کارهای دیگری نیز وجود دارد که باید انجام شود. سازمانها و شرکتهای بزرگ همه از این نوع SSL استفاده میکنند. نام شرکت نیز پیش از آدرس وب سایت علاوه بر قفل سبز رنگی که کنار آدرس قرار میگیرد نمایش داده شده و این تاییدیه با قیمتی گرانتر ارائه میگردد و دو تا هفت روز کاری فعال شدنش به طول می انجامد.
کاربرد گواهینامه SSL
مطمئنا شما برای پیداکردن پاسخ سوال گواهینامه SSL چیست و چه کاربردی دارد، به سراغ این مقاله آمدید. پس از شناخت اولیه گواهینامه SSL ، اینرا نیز بدانید که گواهینامه SSL، در واقع یک فایل کوچک اطلاعاتی است که به صورت دیجیتالی، یک کلیدی که رمزنگاری شده است را به وبسایت یا سازمان شما متصل می کند. کاربردهای این گواهینامه عبارت است از :
1- محافظت از داده ها :
وظیفه اصلی گواهینامه SSL حفاظت از اطلاعاتی است که بین کاربر و سرور رد و بدل میشود. بدینصورت که هر بیت از دادهها رمزگذاری شده یا قفل میشوند و کلید بازگشایی این قفل فقط در اختیار دریافت کننده مورد نظر قرار دارد. از آنجایی که دادهها توسط SSL به یک فرمت غیرقابل خواندن تبدیل میشوند، مهارتهای هکرها و خرابکاران اینترنتی نیز بی تاثیر خوادهد شد.
2- تایید هویت شما توسط ssl :
دومین وظیفه گواهی SSL، تأیید اعتبار وبسایت است. هنگامیکه میخواهید گواهی SSL نصب کنید باید وارد یک فرآیند اعتبارسنجی شوید که طی آن، بسته به نوع گواهینامه، هویت شما و سازمان تان سنجیده میشود. پس از تأیید اعتبار، وبسایت شما گواهینامهای دریافت میکند که کاربر با توجه به آن میتواند با شما در تعامل باشد.
3- بهبود رتبه سایت شما در موتورهای جستجو :
در سال ۲۰۱۴ ، گوگل تغییراتی در الگوریتم خود ایجاد کرد تا بتواند دست برتر را به وب سایت های دارای https بدهد. این امر در مطالعات مختلف انجام شده توسط متخصصان سئو در سراسر جهان مشهود است.
4- ssl اعتماد مشتری را بهبود می بخشد :
جدا از رمزگذاری و احراز هویت، گواهینامه های SSL از نظر اعتماد مشتری بسیار حیاتی هستند. امروزه مشتریان با اندکی اطلاعات از دنیای وب، و مخاطرات آن به وبسایت هایی که گواهینامه SSL ندارند اعتماد نمیکنند. چرا که با اندکی تحقیق در می یابند که گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد؟
علاوه بر مشکلات مرتبط با سرقت و افشای اطلاعات شخصی و بانکی نداشتن گواهی SSL به نوعی به معنای سهل انگاری کسبوکار مربوطه نیز خواهد بود. با توجه به رقابت موجود در دنیای کسبوکار، کسی از فروشندهای که برای امنیت کسبوکار و مشتریان خود اهمیتی قائل نیست خرید نخواهد کرد.
5- SSL پیشنیاز دریافت نماد اعتماد دو ستاره :
یکی از روشهای شناختهشده برای تأیید اعتبار صاحبان کسبوکارها و محل کارشان داشتن نماد اعتماد است. در حال حاضر، نماد اعتماد در دو سطح یک ستاره و دوستاره اعطا میشود که تفاوت عمده این دو در ضرورت وجود یک گواهی SSL معتبر یکساله برای دریافت نماد دوستاره است.
چگونه ssl را فعال کنیم ؟
پس از بررسی اینکه گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد، برای دریافت گواهینامه SSL، در ابتدا نوع گواهینامهای که به آن نیاز دارید را مشخص نمایید. معمولاً ارائه دهندگان خدمات SSL سرویسهای متنوعی را پیشنهاد میکنند که هر یک با نیازهای خاص وبسایتها تناسب دارد. عمده تفاوت این سرویسها به میزان تضمین SSL و تعداد دامنهها و زیردامنههایی مربوط میشود که توسط هر گواهی قابل پوشش است.
استفاده از گواهینامههای SSL استاندارد برای اغلب وبسایتها کفایت خواهد کرد. اما برای شرکتهایی که در حوزههای قانونمندتری (از جمله امور مالی و بیمه) فعالیت میکنند، باید بدانند گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد و دقت بیشتری در انتخاب گواهی مربوطه، داشته باشند.
سازمان CA یک سازمان خارجی است که گواهینامه های SSL را تولید می کنند و به سایت ها ارائه می دهد. این سازمان همچنین به صورت دیجیتالی گواهینامه را با کلید خصوصی خودش امضا می کند و به دستگاه های خرید اجازه تأیید آن را می دهد. حال که میدانیم گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد، پس برای صادر شدن گواهینامه، باید SSL را در سرور اصلی وب سایت نصب و فعال کنید. هنگامی که SSL در سرور مبدأ فعال شود وبسایت، قادر به بارگیری از طریق HTTPS خواهد بود و تمام ترافیک سایت شما رمزنگاری و ایمن خواهد شد.
هزینه خرید گواهینامههای SSL متفاوت است؛ بهعلاوه، گواهینامههای رایگان SSL نیز وجود دارند. یکی از وبسایتهایی که گواهی معتبر SSL رایگان ارائه میکند، وبسایت Let’s Encrypt است. توجه داشته باشید که معمولاً گواهینامههای رایگان هر 90 روز باید مجدداً تمدید شوند. اما دوره تمدید اغلب گواهینامههای پولی یک یا دوساله است.
همین گواهی را شرکت های هاستینگ به عنوان گواهینامه ssl رایگان با اعتبار 90 روزه عرضه میکنند و شما میتوانید از هاستینگ خود بخواهید گواهی ssl را برای وبسایت شما فعال کند.
اهمیت ssl در سئوی سایت
اخیرا اهمیت ssl در سئوی سایت نقش پر رنگ تری به خود گرفته است. بدلیل وجود تعداد زیادی اسپم و سایت های و کلاه بردار، گوگل به سایت هایی که از ssl استفاده می کنند نگاه ویژه دارد. امروزه استفاده از SSL به یکی از فاکتورهای سئو تبدیل شده است که گوگل به آن اهمیت زیادی میدهد.
وب سایتهایی که از پروتکل https استفاده کرده باشند از امنیت بیشتری برخوردارند و گوگل در سئو و رتبه بندی سایتها گواهینامه ssl را در نظر میگیرد. کاربران نیز با تحقیق در مورد اینکه گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد، به وبسایت هایی اطمینان بیشتر دارند که دارای گواهینامه ssl بوده و در ابتدای آدرس آنها پروتکل https آمده باشد و در نهایت سایت شما نسبت به رقبایی که این گواهینامه را فعال نکرده اند، میتواند پربازدیدتر باشد.
گوگل تقریبا 5% رتبه وب سایت هایی را که از SSL استفاده می کنند را افزایش می دهد و معمولا نتایج جستجو را بر اساس هر صفحه اعلام می کند نه کل وب سایت. بنابراین اهمیت دارد که تمامی یا بخشی از وب سایت از SSL استفاده کند.
جمع بندی و نتیجه گیری :
موضوع ما در این مقاله گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد و بررسی اهمیت ssl در سئو بود. گوگل برای بقای خود بهشدت به اینترنت وابسته است بنابراین امنیت برای آن اهمیت فراوانی دارد. در نتیجه، برای همه وبسایتهایی که بدون داشتن گواهینامه SSL از هر نوعی از فرمهای ثبت اطلاعات استفاده میکنند، هشداری را مبنی بر ناامن بودن آنها برای کاربر نمایش میدهد.
تمام کاری که کاربر برای امن کردن ارتباط خود باید انجام بدهد این است که از وبسایتهایی استفاده کند گواهینامه SSL معتبر دارند. وجود این گواهی علاوه بر تأمین امنیت کاربران و افزایش اعتبار و قابلیت اعتماد به شما برای تقویت و بهبود سئو نیز سودمند خواهد بود. بنابراین اگر هنوز وبسایت خود را به گواهی امنیتی SSL مجهز نکردهاید، اکنون میدانید که گواهینامه ssl چیست و چه کاربردی دارد و اهمیت ssl در سئوی سایت را در الویت کارهای سایت تان قرار دهید و همین امروز به فکر باشید.