آموزش تغییر دامنه سایت در وردپرس با 10مرحله [ بدون افت سئو ]
اگر به هر دلیلی قصد تغییر دامنه سایت در وردپرس دارید باید بدانید که چگونه میتوان تغییر نشانی دامنه سایت در وردپرس را انجام داد. یکی از این دلایل میتواند استفاده از تبلیغات گوگل باشد. یعنی اگر سایت شما با IR باشد نمیتوانید از تبلیغات گوگل برای کلمه کلیدی مورد نظر استفاده کنید و مجبور باشید دامنه سایت را از IR. به COM. تغییر دهید. در هر صورت با آموزش تغییر دامنه سایت در وردپرس بدون افت سئو در این قسمت از مقالات سئو بلاگر میتوانید به راحتی این کار را خودتان انجام دهید.
عناوین مهم مقاله
در تغییر دامنه سایت در وردپرس قرار است چه کاری انجام دهیم؟
در تغییر دامنه سایت در وردپرس قرار است چه کاری انجام دهیم باید گفت برای تغییر دامنه اصلی سایت لازم است یکسری مراحل به صورت دقیق انجام شود تا مشکلی بابت یک اشتباه کوچک برای سایت شما پیش نیاید. بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم قبل از انجام هر کاری حتما یک بکاپ از سایت خود داشته باشید تا بتوانید سایت را به حالت قبل از اعمال تغییرات برگردانید. همچنین در نظر داشته باشید دامنه جدید هاست جدید هم میخواهد پس قبل از انجام مراحل باید هاست جدیدی خریداری نمایید. اکنون به شما میگویم که قرار است در تغییر دامنه سایت در وردپرس چه کاری انجام دهیم:
- بکاپ گیری کامل از دیتابیس
- بکاپ گیری کامل از فایل های وردپرس
- تغییر دامنه سایت در وردپرس و هاست
- اجرای کوئری موردنظر در دیتابیس
- قرار دادن کد ریدایرکت در فایل htaccess. قبلی
- ثبت دامنه جدید و معرفی به گوگل از طریق گوگل سرچ کنسول
رابطه تغییر دامنه سایت در وردپرس با سئو چیست؟
در مقاله سئو چیست و چه کاربردی دارد به طور کامل در مورد مبحث شیرین و با اهمیت SEO صحبت کردیم که چگونه سئو میتواند سایت شما را از 0 به 100 برساند. اما سوالی که ممکن است برای شما ایجاد شود رابطه تغییر دامنه سایت در وردپرس با سئو چیست باشد، آیا با تغییر دامنه، سئو و بهینه سازی که برای سایت با دامنه قبلی انجام داده بودید کاهش پیدا میکند یا خیر؟ جواب این سوال خیر است و اگر مراحل را به درستی پیش بروید مشکلی پیش نمیآید. با انجام ریدایرکت 301 از دامنه قبلی به دامنه جدید، گوگل اعتبار دامنه قبلی را به دامنه جدید منتقل میکند و هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.
از طرفی کاربرانی که قبلا به آدرس سایت قبلی شما مراجعه میکردند به آدرس جدید منتقل میشوند و شما با تغییر دامنه سایت در وردپرس کاربران خود را از دست نمیدهید. ولی نکته مهم اینجاست که عوض کردن نام دامنه سایت بدون ریدایرکت به آدرس قبلی باعث به پایان رسیدن سئو سایت شما میشود.
مراحل تغییر دامنه سایت در وردپرس
همانطور که در بالا هم گفته شد باید برای تغییر دامنه و انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر، در هاست جدید این اتفاق بیافتد و شما باید بکاپ های وردپرس و دیتابیس دامنه قبلی خود را که دو فایل جدا هستند، به هاست جدید منتقل کنید.
1- بکاپ از فایل های وردپرس
زمانی که سایت خود را بر روی دامنه مورد نظر و هاست خریداری شده بالا می آورید و راه میاندازید تمام فایل هایی که در خود سایت میبینید در پوشه public_html از هاست شما قرار میگیرد. بنابراین شما باید وارد هاست خود شوید و از قسمت فایل منیجر بر روی پوشه public_html بزنید تا بتوانید نسخه بکاپ از فایل های وردپرس خود را از آن قسمت تهیه کنید.
بعد از آنکه وارد فایل منیجر شدید بر روی پوشه public_html کلیک کنید و از قسمت بالا بر روی SELECT ALL بزنید. سپس روی فایل های سلکت آل شده و آبی رنگ شده کلیک راست کنید و بر روی گزینه Compress بزنید مانند تصویر زیر:
بعد از انجام مراحل بالا و انتخاب گزینه Compress با صفحه ای مشابه تصویر زیر مواجه میشوید که باید فرمت زیپ را برای فشرده سازی این بکاپ انتخاب کنید و نام مورد نظر فایل را در انتهای مسیر پوشه بنویسید.
بعد از این کار بر روی Compress files کلیک کنید و منتظر بمانید تا عملیات انجام شود. سپس میتوانید فایل ایجاد شده با نامی که گذاشته اید را دانلود کرده و در سیستم خود ذخیره کنید. به همین راحتی شما توانستید از فایل های وردپرسی موجود در پوشه public_html نسخه بکاپ تهیه کنید.
2- بکاپ از دیتابیس
بعد از آنکه توانستید از فایل های وردپرسی بکاپ بگیرید اکنون نوبت به گرفتن بکاپ از دیتابیس میرسد. دیتابیس محل نگهداری اطلاعات کاربران، رمز های عبور، نام کاربری و url های سایت و موارد این چنین است که باید از آن نیز نسخه بکاپ تهیه کرد. برای این کار باید وارد هاست خود شوید. در قسمت databases بر روی phpmyadmin بزنید.
بعد از این مرحله در صفحه ای که مشاهده میکنید باید بر روی نام دیتابیس خود از سمت چپ کلیک کنید و سپس در تب های بالا گزینه export را بزنید و با فرمت sql اقدام به خروجی گرفتن از اطلاعات دیتابیس خود کنید. سپس فایل را مانند بکاپ از فایل های وردپرس دانلود کنید و در سیستم خود ذخیره کنید.
🔴 اکنون باید بکاپ هایی که از فایل های وردپرس و دیتابیسی که در دامنه و هاست قبلی وجود داشت گرفته اید را به هاست و دامنه جدید انتقال دهید.
3- بارگزاری فایل بکاپ وردپرس بر روی دامنه و هاست جدید
اگر برای دامنه جدید هاست جدیدی خریداری کرده اید باید کمی صبر کنید(حدود 72 ساعت) تا دامنه و هاست به هم متصل شتا بتوانید فایل های بکاپی را بر روی دامنه با هاست جدید آپلود نمایید. برای بارگزاری فایل بکاپ وردپرس بر روی دامنه و هاست جدید کافیست وارد هاست جدید شوید و از قسمت file manager به مسیر public_html بروید فایل دانلودی وردپرس را که از هاست قبل در سیستم خود دانلود و ذخیره کرده بودید(با نامی که خود شما بر روی فایل بکاپ گذاشته بودید) را در این قسمت بارگزاری یا آپلود کنید.
بعد از آنکه بر روی گزینه آپلود از منو بالا زدید شما را به صفحه ای میبرد که باید از آنجا بکاپ فایل وردپرسی ذخیره شده در سیستم خود را انتخاب کنید تا در مسیر هاست جدید قسمت پابلیک اچ تی ام ال بارگزاری شود. به همین منظور بر روی select all بزنید تا فایل را انتخاب و آپلود نمایید.
بعد از آنکه فایل را در پوشه public_html آپلود کردید باید فایل را از حالت فشرده zip خارج کنید. برای این کار باید از روی فایل آپلودی کلیک راست کنید روی extract بزنید. مانند تصویر زیر:
در نهایت در مرحله بعد کافیست بر روی extact files کلیک نمایید وتمام.
4- در هاست جدید دیتابیس جدید بسازید
در این مرحله باید دیتابیس جدید بسازید تا بتوانید فایل دیتابیس هاست قدیمی را درون این دیتابیس جدید درون ریزی کنید. اگر نمیدانید چگونه دیتابیس بسازید کافیست مراحل زیر را برای تغییر دامنه سایت در وردپرس پیش بروید
از هاست سی پنل یا دایرکت ادمین خود وارد قسمت دیتابیس شوید و بر روی MySQL database wizard کلیک کنید. در صفحه جدید باید یک نام دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب کنید و با زدن دکمه next step وارد مرحله بعد شوید. سپس نام کاربری و رعبور دلخواه (ترجیحا سخت) را وارد نمایید و در یکجا کپی نگهدارید. بعد از زدن تیک ALL PRIVILEGES وارد مرحله بعد شوید و تمام.
5- بارگزاری یا درون ریزی فایل دیتابیس در هاست جدید
برای بارگزاری یا درون ریزی فایل دیتابیس در هاست جدید کافیست مانند مرحله 2 وارد phpmyadmin شوید. در این مرحله به جای export بر روی import بزنید تا فایل دیتابیس را وارد این قسمت کنید.
بعد از انجام این مرحله بر روی Go بزنید تا پیغام سبز رنگ به شما نشان داده شود.
6- تغییر اطلاعات فایل دیتابیس از طریق ویرایش فایل wp-config.php
برای تغییر اطلاعات فایل دیتابیس از طریق ویرایش فایل wp-config.php باید به قسمت فایل منیجر هاست جدید خود در پوشه public_html بروید و روی فایل wp-config.php کلیک راست کنید و گزینه edit را بزنید. در این قسمت باید اطلاعات نام پایگاه داده و نام کاربری و رمز عبور دیتابیس جدیدی که ساخته اید را وارد کنید.
با وارد کردن اطلاعات جدید دیتابیس، ارتباط بین دیتابیس جدید و وردپرس برقرار میشود. اما از آنجایی که هنوز آدرس ها به دامنه قبلی مربوط هستند سایتی بالا نمیآید و باید دامنه جدید را در دیتابیس وارد و تعریف کرد.
7- تغییر دامنه سایت در هاست جدید
تا اینجا توانستید فایل وردپرس و دیتابیس هاست قبل خود را وارد هاست جدید با دیتابیس جدید کنید. اما هنوز تمام نشده است و به قسمت تغییر دامنه سایت در هاست جدید رسیده ایم. به عنوان مثال شما میخواهید از آدرس seobloger.org به seobloger.net تغییر دامنه دهید. برای اینکار از هاست خود وارد phpmyadmin شوید. و از قسمت تب Browse بر روی تب wp_options وسط صفحه دست چپ کلیک کنید
در این قسمت باید دو بخش home و siteurl را ویرایش کنید پس روی edit بزنید و در قسمت option_value آدرس کامل سایت خود را وارد کنید. اگر ssl بر روی دامنه فعال است به صورت https وارد کنید. ادیت قسمت siteurl مانند تصویر زیر:
برای قسمت home هم دقیقا همین کار را انجام دهید و دامنه جدید خود را وارد نمایید.
8- تغییر تمام آدرس های دامنه قبلی در دیتابیس با اجرای کوئری
در این مرحله نیاز است هر یوآرالی که با دامنه قبلی در دیتابیس (بکاپ دیتابیس) وجود دارد را به آدرس دامنه جدید تغییر داد. برای این کار یا میتوانید افزونه Better Search and Replace را در وردپرس خود نصب کنید تا به صورت خودکار این جایگزینی انجام شود یا میتوانید از منو بالا صفحه تب sql کد زیر را در باکس Run SQL query/queries on database قرار دهید.
;UPDATE wp_posts SET post_content = REPLACE (post_content, ‘olddomain.com/’, ‘newdomain.com/’)
9- در فایل htaccess. کد ریدایرکت قرار دهید
در این مرحله برای آنکه در تغییر دامنه سایت در وردپرس، اعتبار دامنه قبل را به دامنه جدید بدهید باید در فایل htaccess. کد ریدایرکت 301 قرار دهید. به همین منظور وارد هاست قبلی که دامنه قبلی در آن وجود دارد شوید و از فایل منیجر به مسیر پالیک اچ تی ام ال بروید. فایل htaccess. را پیدا کنید. اگر پیدا نکردید باید از بالای صفحه فایل منیجر گوشه سمت راست سه نقطه را بزنید و گزینه show hidden files را فعال کنید و ذخیره بزنید. اکنون کافیست فایل htaccess را پیدا کنید و در بخش ویرایش آن کد زیر را همان ابتدای فایل وارد کنید
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain.ir$ [OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.olddomain.ir$
RewriteRule (.*)$ http://newdomain.com/$1 [R=301,L]
</IfModule>
در کد بالا olddomain همان نام قدیمی دامنه و newdomain نام دامنه جدید می باشد.
اگر از پروتکل https استفاده میکنید حتما همین آدرس را وارد کنید. دقیقا برای آدرس سایتی که اول آن www دارد نیز همین کار انجام دهید تا مراحل تغییر دامنه سایت در وردپرس به درستی به پایان برسد.
10- سایت خود را با دامنه جدید به گوگل معرفی کنید
بعد از انجام مراحل بالا سایت خود را تست کنید ببینید که با دامنه جدید نباید صفحات 404 وجود داشته باشد یا فایل ها در پیشخوان وردپرس به خوبی وجود داشته باشند و قابل اجرا باشند. بعد از تمام این مراحل میتوانید سایت با دامنه جدید خود را در گوگل سرچ کنسول به ثبت برسانید. اگر نمیدانید چگونه این کار را انجام دهید به مقاله ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل سر بزنید.
چکیده مقاله:
اگر به هر دلیلی قصد دارید دامنه خود را تغییر دهید 10 مرحله پیش روی شماست. ابتدا بکاپ گیری از فایل های وردپرس و دیتابیس در هاست قبل و بارگذاری در هاست و دیتابیس جدید تا تغییر دامنه سایت در وردپرس با اجرای کوئری و ویرایش فایل htaccess. که به صورت تصویری تمام مراحل توضیح داده شده است. اگر میخواهید بی دردسر انتقال سایت از یک دامنه به دامنه دیگر را انجام شود طبق مراحل بالا پیش بروید.