ساخت نقشه سایت در وردپرس [سایت مپ گوگل] 2022

ساخت نقشه سایت در وردپرس [سایت مپ گوگل] 2022

یکی از روش هایی که میتوانید با آن سرعت ایندکس صفحات سایت خود را توسط موتورهای جستجو گوگل افزایش دهید ساخت نقشه سایت در وردپرس است. با ساخت نقشه سایت در وردپرس به خزنده های گوگل میفهمانید که بخش بخش سایت شما مربوط به چه چیزی میباشد تا به راحتی درک کنند و بهتر صفحات شما را در گوگل ایندکس کنند و بخوانند. درواقع ساخت سایت مپ گوگل یکی از مهم ترین موارد در چک لیست سئو تکنیکال است که میتواند به شما در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو گوگل کمک کند. در این مقاله به آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس توسط افزونه های مهم و کاربردی پرداخته ایم. با سئو بلاگر تا انتهای مقاله همراه باشید.

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس

قبل از اینگه مبحث آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس را شروع کنیم لازم است تا در مورد نقشه سایت یا به عبارتی سایت مپ کمی بدانید. پس لطفا در ادامه این مقاله همراه ما باشید.

سایت مپ گوگل یا نقشه گوگل چیست؟

نقشه سایت صفحه ای مملو از لینک هایی است که در سایت شما وجود دارد و موجب میشود تمام لینک های موجود در آن صفحه توسط خزنده های گوگل خوانده زودتر ایندکس شود. استفاده از نقشه سایت بسیار اهمیت دارد چرا که اگر هر صفحه جدیدی هم در سایت شما ساخته شود، لینک آن صفحه در نقشه سایت قرار خواهد گرفت و 100% خوانده میشود. گوگل هم برای اینکه سایت شما را در زمان های مخصوص خود مورد بررسی قرار دهد ابتدا از صفحه نقشه سایت برای ایندکس کردن استفاده میکند چون میداند از این طریق بسیار راحت تر و سریع تر میتواند نسبت به این کار اقدام کند.

با استفاده از نقشه سایت علاوه بر اینکه میتوانید به گوگل بفهمانید صفحات سایت شما را راحت تر پایش کنند(افزایش سرعت ایندکس)، میتوانید برای ایندکس صفحات اولویت بندی قائل شوید که خزنده های گوگل اول از کدام صفحات شروع به ایندکس کردن کنند. مورد بعد اینکه اگر سایتی مملو از تصاویر و ویدیو دارید میتواند با اختصاص دادن نقشه تصاویر یا نقشه ویدیو به خزنده ها گوگل در نشان دادن اطلاعات بیشتر از این محتوا در نتایج گوگل کمک کنید.

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه Yoast Seo

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه Yoast Seo
آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه Yoast Seo

اگر به سئو و بهینه سازی سایت خود اهمیت میدهید قطعا نام افزونه Yoast Seo را شنیده اید که با نصب این افزونه در وردپرس میتوانید بخش بخش سایت را با توجه به الگوریتم های گوگل، برای موتورهای جستجو گوگل سئو و بهینه سازی کنید. این افزونه در مخزن وردپرس موجود میباشد و بسیار محبوب و پرطرفدار است.

از مزایای افزونه Yoast Seo میتوان گفت علاوه بر سئو محتوای سایت میتواند نقشه سایت شما را هم به صورت خودکار و فقط با یک کلیک بسازد و نیازی نباشد برای ساخت نقشه سایت در وردپرس از افزونه ای جداگانه برای این کار استفاده کنید. کار با افزونه Yoast Seo بشدت آسان است در زیر به شما نشان میدهم که چگونه میتوانید از این افزونه برای ساخت نقشه سایت در وردپرس استفاده کنید:

مرحله اول: در پیشخوان وردپرس از بخش افزونه ها، افزونه yoast seo را جستجو کنید و سپس بر روی نصب و فعال سازی بزنید

نصب افزونه yoast seo برای ساخت نقشه سایت در وردپرس
نصب افزونه yoast seo برای ساخت نقشه سایت در وردپرس

مرحله دوم: با نصب افزونه یوآست سئو در پیشخوان کلمه سئو ظاهر میشود که باید با انتخاب آن بر روی بخش عمومی کلیک کنید و از قسمت امکانات گزینه نقشه های XML سایت را فعال کنید طبق تصویر زیر:

فعال سازی ساخت نقشه های XML سایت در وردپرس با افزونه yoast seo
فعال سازی ساخت نقشه های XML سایت در وردپرس با افزونه yoast seo

مرحله سوم: با انجام دو مرحله بالا زمانی که آدرس sitename/sitemap_index.xml را در مرورگر خود وارد کنید صفحه نقشه سایتی که توسط این افزونه برای شما ساخته شده است نشان داده میشود مانند تصویر زیر:

نمونه نقشه سایت Xml ساخته شده با افزونه yoast seo
نمونه نقشه سایت Xml ساخته شده با افزونه yoast seo

هماطور که در تصویر بالا نگاه میکنید 5 لینک اصلی در نقشه سایت قرار گرفته است، به عنوان مثال برای بخش مطالب یک لینک، برای بخش دسته بندی ها یک لینک، برای بخش برگه ها یک لینک و هر بخشی که در سایت شما وجود دارد یک لینک در نظر گرفته خواهد شد. اما فقط به همین 5 تا لینک بسنده نمیشود. شما با کلیک بر روی هر لینک اصلی که در این صفحه قابل مشاهده است میتوانید به تمام لینک های مربوط به هر دسته بندی متصل شوید.

مثلا اگر شما در دسته وبلاگ 10 تا مقاله داشته باشید با زدن بر روی لینک اول، 10 تا لینک وبلاگ موجود در سایت شما هم به نمایش درمیایند و گوگل راحت میتواند صفحات شما را ایندکس کند.

افزونه نقشه سایت برای وردپرس با Rank Math

افزونه نقشه برای وردپرس با Rank Math
ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه Rank Math

اگر به دنبال یکی از بهترین افزونه نقشه سایت وردپرس هستید به شما افزونه rank math را پیشنهاد میکنیم. افزونه Rank Math مانند افزونه Yoast Seo علاوه بر اینکه جزو بهترین افزونه های سئو وردپرس هستند به شما در ساخت نقشه سایت در وردپرس کمک میکند. دقیقا همانند مراحل یوآست سئو میتوانید برای نصب و فعال سازی افزونه رنک مث هم اقدام کنید. کافیست بجای یوآست سئو rank math را جستجو کنید و نصب. با اینکار به صورت خودکار میتوانید نقشه سایت با هر تعداد لینک را بسازید و به خزنده های گوگل لینک صفحات خود را بشناسانید.

برای انکه به شما نشان دهم با چه سرعتی ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه رنک مث قابل اجرا است به تصویر زیر بعد از فعال کردن نقشه سایت در پیشخوان وردپرس>rank math> عمومی نگاه کنید:

ساخت نقشه سایت با افزونه rank math
ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه rank math

کافیست بر روی لینک بالا کلیک کنید و به صفحه سایت مپ وردپرس ارجاع داده شوید. درضمن آدرس sitename/sitemap_index.xml برای اطلاع از نقشه سایت های وردپرسی استفاده میشود.

ساخت سایت مپ در وردپرس با افزونه google XML sitemap

ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه google XML sitemap
ساخت نقشه سایت در وردپرس با افزونه google XML sitemap

تا به این قسمت شما با دو افزونه کاربردی سئو و بهینه سازی رنک مث و یوآیت سئو آشنا شدید که علاوه بر کارهای سئو میتوانید از این دو افزونه برای ساخته نقشه سایت در وردپرس استفاده کنید. اما اگر از دو افزونه بالا استفاده نمیکنید و قصد ندارید در پیشخوان شما وجود داشته باشند میتوانید از افزونه google XML sitemap استفاده کنید. در این لحظه قصد دارم بهترین افزونه ساخت نقشه که مختص به همین کار است را هم به شما معرفی کنم.

افزونه google XML sitemap چیست؟

xml همان فایلی است که نقشه سایت یا لیست url های سایت شما درآن قرار میگیرد و ساخته میشود در واقع کلمه xml کوتاه شده عبارت Extensible Markup Language (زبان نشانه گذاری توسعه پذیر) است که عموما با نام نقشه سایت میشناسند. این افزونه بیش از 2000000 نصب فعال داشته که برای وردپرسی با نسخه 3.3 به بالا مناسب است. اگر در سایت خود 50000 url یا بیشتر از آن دارید به راحتی میتوانید با استفاده از این افزونه نقشه اصلی و زیر مجموعه های نقشه اصلی را در فایل xml بسازید و به خزنده های گوگل اعلام کنید که لینک های موجود در سایت در این صفحه وجود دارند.

آموزش ساخت نقشه سایت در وردپرس با google XML sitemap

برای نصب افزونه ها در وردپرس کافیست از پیشخوان>افزونه ها>افزودن نام افزونه مورد نظر را جستجو کنید و اقدام به دانلود و نصب کنید. دقیقا این مورد برای افزونه XML sitemap هم قابل اجراست. پس از نصب کافیست از یکسری تنظیماتی که در عکی های زیر قابل مشاهده است پیروی کنید تا بتوانید نقشه سایت خود را راه بیاندازید. برای اینکار از بخش تنظیمات وردپرس به XML sitemap مراجعه کنید. تصویر زیر به شما نشان داده خواهد شد:

? Basic options

تنظیمات پایه  XML sitemap
تنظیمات پایه XML sitemap

اکنون به شما توضیح میدهیم که هر بخش مربوط به چه ویژگی میباشد. گزینه اول یا همان Notify Google اگر فعال شود به گوگل برای هر محتوای جدید نوتیفیکشن ارسال میشود که صفحات جدید را بخواند و ایندکس کند. گزینه دوم یا همان Notify Bing دقیقا همین کار را برای موتور جستجوی بینگ انجام میدهد. با فعال کردن گزینه سوم یا Add sitemap، در فایل robots.txt نقشه سایت شما اضافه میشود و از این طریق نیز محتوای سایت شما قابل بررسی خواهد بود.

گزینه چهارم یا Try to increase the memory limit to برای تعیین کردن میزان حجم اشغالی فایل xml است که نیازی نیست محدودیتی برای آن تعیین شود. اما گزینه Try to increase the execution time limit to برای تعیین مدت زمان لازم بارگذاری نقشه سايت را برحسب ثانيه قابل استفاده است. گزینه بعدی با فعال کردن Try to automatically compress the sitemap میتواند حجم نقشه وردپرس خود را کاهش دهید و فشرده سازی کنید

گزینه بعدی حالت Include a XSLT styleshee که به طور پیش فرض روی Use default قرار دارد. شما با استفاده از گزینه میتوانید استایل مورد نظر خود را به فایل نقشه سایت بدهید. بنابراین پسوند استایل جدید در کادر روبرو باید با XSL وارد شود.

? Additional Pages

بخش Additional Pages از افزونه xml sitemap
بخش Additional Pages از افزونه xml sitemap

بخش بعدی مربوط به قسمت Additional Pages میشود و نشان میدهد که اگر صفحه وبلاگی دارید که با یک سیستم مدیریت محتوای وردپرس دیگر نصب شده است و مایلید این صفحه وبلاگ شما هم جزو url های نقشه سایت قرار گیرد کافیست با زدن دکمه Add new page اطلاعاتی همانند آدرس، اولویت بندی و مدت زمان بررسی را وارد نمایید.

? Post Priority

بخش Post Priority از افزونه xml sitemap
بخش Post Priority از افزونه xml sitemap

این قسمت معیاری برای اهمیت مطالب و صفحات سایت شما خواهد بود. اگر میخواهید ارزش تمام محتواها یکسان اعلام شود میتوانید گزینه اول یا Do not use automatic priority calculation را فعال نمایید. اما اگر میخواهید ارزش محتوا بر اساس دیدگاه و نظرات ثبت شده کاربران باشد میتوانید گزینه Comment Count را فعال نمایید. اگر هم میخواهید ارزش محتوا بر اساس تعداد میانگین این دیدگاه ها باشد گزینه Comment Average را فعال کنید.

? Sitemap Content

بخش Sitemap Content از افزونه xml sitemap
بخش Sitemap Content از افزونه xml sitemap

در قسمت Sitemap Content تعیین میکنید که نقشه سایت شما شامل چه بخش هایی باشد. بخش هایی مثل برگه ها، مطالب، تصاویر و … . از گزینه آخر هم میتوانید برای ایندکس شدن مطالب سایت بعد از هر تغییر یا بروزرسانی توسط موتورهای جستجو گوگل استفاده کنید.

? Excluded Items

بخش Excluded Items از افزونه xml sitemap

در این قسمت برعکس بخش بالا تعیین میکنید که چه بخش هایی در نقشه سایت نشان داده نشوند یا توسط گوگل ایندکس نشوند.

? Change Frequencies

بخش Change Frequencies از افزونه xml sitemap

با استفاده از این قسمت شما میتوانید تعداد دفعات بروز رسانی های هر بخش را تعیین کنید که ظرف چه مدت بروزرسانی میشوند. با این روش به خزندگان گوگل کمک کنید که سایت شمارا دقیق تر آنالیز کنند.

? Priorities

بخش Priorities از افزونه xml sitemap

این بخش هم مربوط به امتیاز دهی به هر یکی از بخش های سایت میشود که میتوانید شخصی سازی نیز کنید. (در این صورت باید از بخش دوم گزینه Do not use automatic priority calculation را انتخاب کرده باشید).

تبریک شما توانستید نقشه سایت وردپرس خود را با یکی از 3 روش بالا بسازید.

چکیده مقاله و نتیجه گیری:

برای آنکه خزنده های گوگل راحت تر بتوانند مطالب و url های موجود در سایت شما را ایندکس کنند نیاز به نقشه سایت دارند. ساخت نقشه سایت در وردپرس بسیار آسان است که در این مقاله با نصب افزونه های yoast seo، Rank MAth و google xml sitemap در وردپرس به شما آموزش دادم که چگونه میتوانید به راحتی برای سایت وردپرسی خود نقشه سایت بسازید. متشکر از زمانی که گذاشتید و با سئو بلاگر تا انتهای مقاله همراه ما بودید.

اشتراک گذاری

تقریبا 12 ساله که تو زمینه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت میکنم. 2.3 سالی هم هست که به مبحث دیجیتال مارکتینگ (SEO) علاقه‌مند شدم و دارم دنبالش میکنم. یک روز تصمیم گرفتم توی این سایت هرچی تا الان یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بزارم. امید وارم مطالب این سایت براتون مفید باشه و بتونید ازش تو پروژه های واقعیتون استفاده کنید :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 13 =