کاملترین لیست الگوریتم های گوگل برای سئو [از ابتدا تا 2022]

قبل از اینکه به کاملترین لیست الگوریتم های گوگل برای سئو بپردازیم، نیاز است بدانید، مفهوم الگوریتم چیست و چرا گوگل به الگوریتم نیاز دارد. الگوریتم به معنای راهنما و دستورات دقیق و مرحله به مرحله برای رسیدن به یک هدف مشخص است. گوگل با تعریف کردن الگوریتم‌های مختلف سعی می‌کند کاربران را به هدفشان نزدیک کند.

الگوریتم های گوگل برای سئو، با جستجوی صفحات وب که شامل کلمات کلیدی مورد استفاده برای جستجو است، کار را برای شما انجام می دهد. در مرحله بعدی، یک رتبه را به هر صفحه و بر اساس چندین عامل، از جمله چند کلمه کلیدی در صفحه، اختصاص می دهد. صفحات رتبه بالاتر در صفحه نتایج موتور جستجوی  (Google serp) ظاهر می شوند. این به این معنی است که بهترین پیوندهای مربوط به جستجوی شما از نظر تئوری، اول لیست های Google قرار می گیرد.

الگوریتم گوگل چیست؟

الگوریتم گوگل در واقع یک مجموعه پیچیده از الگوریتم هاست که به کاربران کمک می کنه تا آنچه را که لازم دارند در جستجو پیدا کنند. الگوریتم گوگل تا حدی از کلمات کلیدی برای تعیین رتبه بندی صفحات استفاده می کند.

این الگوها و دستورالعمل‌ها برای مدیران سایت‌ها بسیار مهم هستند. یک مدیر باید بداند چه محتوایی را چگونه ارائه بدهد تا طبق تعاریف گوگل، یک مطلب مناسب باشد. از چه کلمات یا تصاویری استفاده کند تا گوگل منظور دقیق محتوای سایت را دریابد. از همه مهم‌تر چگونه گوگل را متقاعد کند سایت او را به عنوان وب‌سایت برتر به کاربران معرفی کند؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است با الگوریتم‌های گوگل و عملکردشان آشنا شوید و بدانید هرکدام با چه فیلتری مطالب شما را ارزیابی می‌کنند.

الگوریتم های گوگل برای سئو

لیست کامل الگوریتم های گوگل برای سئو :

سئو (SEO) که به معنای بهینه سازی موتور جستجو است در واقع به معنای تکنیک‌ هایی هستند که می‌ توان با استفاده از آنها این الگوریتم های گوگل را در بهترین حالت به کار گرفت تا رتبه بندی سایت و اعتبار صفحه ما بالا برود. با استفاده از الگوریتم های گوگل برای سئو، می‌ توان اهمیت صفحه خود را افزایش داد تا گوگل تصمیم بگیرد در جستجوهای مرتبط با موضوعات شما، سایت تان را در رتبه بهتر مثلا صفحه اول قرار دهد.

قبل از اینکه به سراغ بررسی الگوریتم‌های گوگل برای سئو برویم بد نیست نکته‌ای را بدانید. بسیاری از متخصصان سئو زمانی که می‌بینند ترافیک وب سایت به طرز غیرقابل پیش بینی کننده‌ای کم شده است، مطابق با چک لیست سئو تکنیکال، اول از همه به سراغ مسائلی چون اسپم بودن، بررسی بک لینک‌ها یا سئوی داخلی وبسایت می‌روند. در حالی که یکی از مواردی که ممکن است در نظر نگیرند، آپدیت‌هایی است که الگوریتم‌های گوگل برای سئو ارائه داده اند. بعد از خواندن این مقاله به اهمیت این مسئله پی می‌برید و متوجه می‌شوید که الگوریتم‌های گوگل برای سئو، یکی از مواردی است که باید به طور مداوم بررسی شود.

از این رو باید دائما وضعیت الگوریتم های گوگل برای سئو، رصد شوند و در صورت آپدیت و اعمال تغییرات، از آنها آگاه شد تا بتوان به بهترین نحو بهینه سازی‌های لازم برای سئو سایت را انجام داد. لازم است یک بررسی اجمالی بر کاملترین لیست الگوریتم های گوگل برای سئو از ابتدا تا 2022 داشته باشیم .

  • الگوریتم پاندا
  • الگوریتم تازگی محتوا
  • الگوریتم ونیز
  • الگوریتم پنگوئن
  • الگوریتم دزد دریایی
  • الگوریتم مرغ مگس خوار
  • الگوریتم دزد دریایی
  • الگوریتم کبوتر
  • الگوریتم موبایل گدون
  • الگوریتم Payday Loan
  • الگوریتم رنک برین
  • الگوریتم موش کور
  • الگوریتم مدیک یا طبی
  • الگوریتم برت
  • الگوریتم رقص گوگل
  • سندباکس گوگل
  • الگوریتم MUM
  • الگوریتم موبایل فرست ایندکس
الگوریتم های گوکل برای سئو

لیست بالا کاملترین لیست الگوریتم‌های گوگل برای سئو هستند. تا اینجا می دانیم گوگل هر یک یا دو ماه، آپدیت جدیدی از الگوریتم هایش ارائه می کند، با این حال همه این الگوریتم ها به طور یکسان بر روی صفحه نتایج جستجو (SERP) تاثیر نمی گذارند. برای اینکه ببینید هر یک از این الگوریتم ها چه کاری انجام می دهند و آیا خطری هست که سئوی وب سایت شما را تهدید کند با ما همراه باشید.

دراین مقاله تعدادی از مهمترین الگوریتم های گوگل برای سئو را به ترتیب از قدیمی ترین به جدید ترین توضیح خواهیم داد.

الگوریتم پاندا (Panda) :

یکی از مهمترین و اصلی‌ ترین الگوریتم های گوگل برای سئو که برای رتبه بندی صفحات وب استفاده می‌ شود، الگوریتم پاندا است. این الگوریتم که در سال 2011 راه اندازی شده است، در سال 2016 به الگوریتم هسته پیوست و از آن به بعد دائما در حال بررسی سایت‌ ها می‌ باشد.

این الگوریتم در واقع با دقت زیادی محتوا هایی که درون سایت ‌ها وجود دارد را بررسی می‌کند و تلاش می‌کند تا باکیفیت‌ترین و مناسب‌ترین محتوا را انتخاب کند و آن را در رتبه ‌های مناسبی قرار دهد. استفاده از انواع مختلف کلمات کلیدی، چینش درست کلمات در جمله ‌ها، استفاده از جمله ‌های کوتاه، پاراگراف بندی ها، تیترها، سایر تگ ‌ها را بررسی کرده نهایت باعث شود که محتوای شما را به‌ عنوان یک محتوای خوب از محتوا های دیگر تفکیک کند.

الگوریتم FRESHNESS :

نام اصلی این الگوریتم fresher results به معنی الگوریتم تغییر دهنده رتبه (رنکینگ) هست. از جدیدترین و مهم ترین الگوریتم های گوگل برای سئو، الگوریتم فرشنس یا تازگی محتوا میباشد که تمرکز ویژه ای بر روی آپدیت و به روز بودن محتوا دارد. شما قطعا وقتی که به عنوان یک کاربر در گوگل جستجویی را انجام میدهید، نیازمند به جدیدترین و به روزترین نتایج مطابق با جستجوی خود میباشید، پس میتوان گفت که برای موتور جستجوی گوگل، آپدیت بودن محتوا اهمیت بسیار بالایی دارد. شما با به روز کردن محتوای خود میتوانید شاهد افزایش بازدهی صفحه و بهبود نتیجه آن در  نتایج گوگل باشید.

الگوریتم (Penguin) :

یکی دیگر از الگوریتم‌ های گوگل برای سئو، الگوریتم پنگوئن است که در اپریل 2012 را اندازی شد و انواع مختلف بک لینک هایی که درون سایت‌ ها وجود دارند توسط این الگوریتم بررسی می‌شوند.

در مقاله بک لینک چیست؟ تأثیر بک لینک در گوگل گفتیم که از هنگامی ‌که گوگل به‌ طور رسمی اعلام کرد که استفاده از بک لینک می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی رتبه سایت داشته باشد، صفحات گوناگونی تلاش کردند تا از انواع مختلف بک لینک‌ های غیر قانونی استفاده کنند. هر چقدر این بک لینک ‌ها معتبرتر و مناسب‌تر باشند و از سایت ‌های معتبر و مرتبط گرفته شوند، این محتوا به‌ عنوان یک محتوای مناسب شناخته می‌شود.

در کنار سایر الگوریتمهای گوگل برای سئو، الگوریتم پنگوئن راه‌اندازی شد تا بتواند افرادی که به ‌صورت غیرقانونی از بک لینک ‌ها استفاده می‌کنند را جریمه کند، تا بتواند از تأثیرات مثبت بک لینک قانونی برای سایت‌ های گوناگون حمایت کند.

الگوریتم پنگوئن هم مانند پاندا در سال 2016 جزئی از الگوریتم هسته گوگل شد که به صورت لحظه ای یا Real time کار می‌کند. این معنا که جریمه‌ها بسیار سریع اتفاق می‌افتد و البته خارج شدن از پنالتی گوگل هم وقت کمتری خواهد گرفت.

الگوریتم دزدان دریایی (Pirate) :

یکی دیگر از الگوریتم‌ های گوگل برای سئو، الگوریتم دزدان دریایی می‌باشد‌ که در آگوست 2012 راه اندازی شد این الگوریتم به مبارزه با دزدان ادبی می‌پردازد و سایت‌ هایی که محتوای تکراری و یا کپی شده را انتشار میدهند، جریمه می‌کند.  سایت هایی که در  زمینه دانلود انواع مختلف محصولات مانند کتاب ها، فیلم ها، پادکست ‌ها، موسیقی، عکس ‌ها، و موارد دیگر فعالیت می‌کنند بشدت تحت تاثیر این الگوریتم قرار دارند تا قوانین کپی‌رایت به‌ طور کامل اجرا شود و هیچ ‌گونه دزدی ادبی اتفاق نیفتد.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird) :

الگوریتم مرغ مگس خوار یک پلت فرم جستجو جدید است که گوگل آن را در سپتامبر ۲۰۱۳ رونمایی کرد. این الگوریتم در کنار سایر الگوریتم های گوگل برای سئو، یک هدیه برای سئو کاران کلاه سفید (White-Hat SEO) در سراسر جهان است. از آنجا که مرغ مگس خوار، کوچکترین پرنده دنیاست که در هر ثانیه ۷۰ بار بالهای خود را به هم می زند و با سرعت ۳۰ مایل در ساعت پرواز می کند، و همچنین بسیار بادقت و سریع است، از این رو گوگل این نام را برای این الگوریتم برداشته است.

این الگوریتم به درک عمیق کوئری ها می‌پردازد. هنگامی‌که شما یک عبارت را در گوگل جستجو می‌کنید و آن عبارت به ‌عنوان یک کلمه کلیدی در نظر گرفته می‌شود، گوگل لینک‌ هایی را نشان می‌دهد که آن کلمه کلیدی در آن‌ ها وجود دارد. از بین همه الگوریتم های گوگل برای سئو، الگوریتم مرغ مگس‌خوار باعث شده که این فرایند تا حد بسیار زیادی منسوخ شود و گوگل دیگر به کلمه کلیدی شما دقت نداشته باشد و به مفهوم متن شما دقت کند، اگر کلمه‌ای هم مفهوم کلمه کلیدی شما در گوگل در یک متن وجود داشته باشد، گوگل آن را در رتبه های خوبی به شما نشان می‌دهد‌.

این الگوریتم اهمیت بسیار زیادی در میان الگوریتم های گوگل برای سئو، در دنیای امروز دارد و به کل عبارتی که شما سرچ می‌کنید دقت می‌کند نه به چینش کلمات شما و تعداد کلمه‌ هایی که استفاده کرده‌اید. هوش مصنوعی در این الگوریتم بسیار قوی می‌باشد که می‌تواند متوجه شود که هدف شما از سرچ کردن یک عبارت کلیدی چیست تا بتواند مناسب‌ترین گزینه را برای شما به نمایش بگذارد.

الگوریتم کبوتر (Pigeon) :

الگوریتم کبوتر در جولای 2014 راه اندازی شد. بعد از الگوریتم های گوگل برای سئو که در بالا ذکر شد، الگوریتم مرغ مگس‌خوار روی کار آمده و به بررسی سئو محلی شما می‌پردازد. این الگوریتم روی نقشه گوگل نیز حساس می‌باشد و دقت می‌کند تا متوجه شود که استفاده شما از نقشه گوگل درست می‌باشد یا خیر. این نتایج دقیق و مناسب باعث می‌شود که موتور جستجوگر گوگل به‌ عنوان یک موتور مناسب شناخته شود تا بتواند در لحظات حساس اطلاعات ضروری مانند مکان را نیز در اختیار کاربران قرار دهد.

از بین الگوریتم های گوگل برای سئو، کبوتر روابط نزدیک تری میان الگوریتم های محلی و الگوریتم هسته ایجاد می کند، به این معنی که همان عوامل سئو اکنون برای رتبه بندی نتایج محلی و غیر محلی گوگل استفاده می شوند. این بروزرسانی در الگوریتم های گوگل برای سئو، از موقعیت و فاصله به عنوان عامل کلیدی در رتبه بندی نتایج استفاده می کند.

کبوتر منجر به کاهش ملموس 50 درصدی در تعداد بازگشت پرس و جوهای محلی شد. این کار با ارتقای رتبه بندی سایت ها و دایرکتوری محلی، و اتصال جستجوی صفحه وب گوگل و جستجوی نقشه گوگل به روش یکپارچه تر میسر گردید.

الگوریتم (Mobilegeddon) :

در سال 2015 الگوریتم موبایل گدون معرفی شد. در بین همه الگوریتم های گوگل برای سئو، سازگاری با موبایل یک فاکتور رتبه صفحه است، به این معنی که یک صفحه از سایت شما می تواند به صورت سازگار تلفن همراه در رتبه بالا باشد، در حالی که سایر صفحات ممکن است در این آزمون شکست خورند.

چند نوع تنظیمات وب سایت برای تلفن همراه برای انتخاب شما وجود دارد، اما توصیه گوگل طراحی واکنش گرا یا Responsive است. گوگل همچنین دارای راهنمای های تلفن همراه برای پلتفرم های مختلف وب سایت است تا سازگاری با تلفن های همراه را برای مدیران وب آسان تر کند.

در مقایسه با الگوریتم های گوگل برای سئو، هدف اصلی این الگوریتم حذف تمامی وب سایت هایی است که قابلیت نمایش بر روی موبایل و تبلت ها را نداشته باشند! الگوریتم Mobile Friendly گوگل به منظور اطمینان از این است که صفحات بهینه سازی شده برای دستگاه های تلفن همراه برای جستجوی تلفن همراه بالاتر رتبه بندی شوند.

الگوریتم موش کور (Possum) :

الگوریتم موش کور در سپتامبر سال 2016 ارائه شد. الگوریتم Possum یا صاریغ یکی دیگر از الگوریتم های گوگل برای سئو است که تصمیم می گیرد کسب و کار در نتایج جستجو محلی نمایش داده شود یا نه. الگوریتم Possum گاهی اوقات لیست های کسب و کار را از نتایج جستجو فیلتر می کند. این به این معنی است که برخی از کسب و کارهای محلی همیشه برای یک جستجو ظاهر نمی شوند.

این الگوریتم مانند سایر الگوریتم های گوگل برای سئو، اگر شما بیش از یک صفحه کسب و کار Google My Business (GMB) دارید یا اگر لیست شما به دلیل تغییر NAP (نام، آدرس و شماره تلفن) تکرار شود، گوگل سایت شما را از نتایج حذف و فیلتر می کند.

الگوریتم (RankBrain) :

یکی از جدیدترین الگوریتم های گوگل برای سئو، الگوریتم RankBrain معروف به رتبه بندی با هوش مصنوعی، یکی از الگوریتم های جدید گوگل مبتنی بر یادگیری مداوم هست که بسیار برای روند بهبود و افزایش سئو سایت ملزم و ضروری است. در اکتبر ۲۰۱۶ گوگل اعلام کرد که RankBrain بعنوان سومین فاکتور تاثیرگذار بر رتبه بندی نتایج گوگل شناخته شده و نقش بسزایی در خروجی نتایج جستجو در گوگل بازی میکند.

این الگوریتم علاوه بر دارا بود امکانات سایر الگوریتم های گوگل برای سئو، برای پیدا کردن مطالب و موضوعات مرتبط و بیشتر برای نمایش های خاص، کلمات کلیدی طولانی، دریافت مفهوم و معنای جملات استفاده می شود و به گوگل کمک می کند نتایج جستجو را براساس رفتار کاربران بهینه سازی کند.

این الگوریتم رنک برین یا همان هوش مصنوعی گوگل میگوید اگر کاربر مدت زیادی را در این صفحه سپری کرده است احتمالا محتوای آن صفحه پاسخ گوی نیاز او بوده و محتوای ارزشمندی است. در نتیجه می بینیم که در اینجا نیز مانند سایر الگوریتم های گوگل برای سئو به تدریج و با تکرار این اتفاق جایگاه صفحات ارزشمند در رتبه بندی گوگل بهبود می یابد.

الگوریتم رقص گوگل (Google Dance) :

یکی از جدیدترین الگوریتم های گوگل برای سئو، الگوریتم گوگل دنس یا همان رقص گوگل میباشد. زمانی که شما یک مطلب یا مقاله و محتوای جدید را در وبسایت خود انتشار میدهید، بعد از ایندکس شدن و در درسترس قرار گرفتن، در روز های اول ممکن است مطلب شما در جایگاه های مختلفی نشان داده شود و هر بار یک رتبه متفاوت داشته باشد.

این آمار را شما میتوانید در سرچ کنسول سایت خود مشاهده کنید. در اینجور مواقع گوگل در حال تست کیفیت و بازدهی مطلب شما برای کاربران میباشد و به همین دلیل جایگاه مطلب شما به طور مداوم در نتایج، تغییر میکند و بدین وسیله موتور جستجوی گوگل میزان اهمیت و کیفیت مطلب شما را میسنجد. به این فرایند که در بین الگوریتم های گوگل برای سئو بینظیر است، رقص گوگل یا گوگل دنس گفته میشود.

الگوریتم موبایل فرست ایندکس

از بین الگوریتم های گوگل برای سئو، موبایل فرست ایندکس، جزو الگوریتم های جدید گوگل در سئوی تکنیکال میباشد. درسال ۲۰۱۸ گوگل رسما این موضوع را اعلام کرد که فرآیند ایندکس شدن برای دستگاه های موبایل زودتر از دسکتاپ انجام میشود. این یعنی اهمیت بالاتر به موبایل نسبت به دسکتاپ و جلب کردن توجه کسب و کار ها و بیزینس های اینترنتی به تمرکز بر روی نسخه موبایل. با این توصیف تمامی افرادی که سایت دارند , برای بهتر شدن نتایج کسب رتبه های بهتر در موتور جستحوی گوگل باید صفحات وب سایت خود را از همه لحاظ برای موبایل بهینه یا به اصطلاح وبسایتی موبایل فرندلی داشته باشند.

الگوریتم برت

یکی از الگوریتم های گوگل برای سئو، الگو ریتم برت میباشد که در اصل تاثیر آن بر روی هسته اجرایی خود گوگل میباشد. وظیفه الگوریتم برت، مطابقت دادن نیاز کاربر به صورت اتوماتیک طبق هوش مصنوعی با مرتبط ترین نتایج مورد نظر میباشد. منظور از مطابقت نتایج این است که برت در نتایج گوگل جستجو میکند و نزدیک ترین وب سایتی که مطالبی مطابق با جستجوی دقیق کاربر داشته باشد را برای آن در رتبه های بهتر نمایش میدهد. پس میتوان گفت: الگوریتم برت به ورودی گرفتن کلمات کلیدی بلند یا لانگ تیل کمک بسیار شایانی میکند.

الگوریتم سند باکس

پس از معرفی تمام الگوریتم های گوگل برای سئو، اولین الگوریتمی که هر وب سایت تازه تاسیسی با آن روبرو میشود الگوریتم سند باکس است. سایت های تازه تاسیس در ابتدا توسط گوگل ایندکس نمیشوند و مطالب آنها در نتایج نشان داده نخواهد شد. به این حالت قرار گیری در حالت سند باکس گفته میشود. سند باکس یا زمین بازی کودکان معمولا حدود یک ماه زمان میبرد و پس از آن به تدریج مطالب شما در در موتور جستجوی گوگل قابل مشاهده خواهد بود. بهترین پیشنهادی که میتوان در طی مدت سند باکس داد، تولید محتوا بر اساس استراتژی و تقویم محتوای منظم میباشد.

جمع بندی و نتیجه گیری :

الگوریتم‌های گوگل برای سئو، با اینکه از یک سو می‌توانند باعث جریمه شدن یا افت رتبه سایت‌ها شوند اما این‌ها فقط در مواردی اتفاق می‌افتد که از قوانین تخلف کنند. در اکثر موارد این الگوریتم‌ها به کاربران کمک کرده‌اند. در واقع، این الگوریتم‌های گوگل برای سئو بوده‌اند که باعث بهبود ارائه نتایج جستجو شده‌اند، رقابت را بین سایت‌ها ایجاد کرده و باعث بالا رفتن کیفیت مطالب ایجاد شده در وب سایت‌ها شده‌اند.

از این رو باید دائما وضعیت الگوریتم های گوگل برای سئو، رصد شوند و در صورت آپدیت و اعمال تغییرات، از آنها آگاه شد تا بتوان به بهترین نحو بهینه سازی‌های لازم برای سئو سایت را انجام داد. اگر شما هم صاحب وب‌سایتی هستید و قصد دارید کاربران بیشتری را با وب‌سایتتان آشنا کنید باید آن را طبق الگوریتم‌های گوگل برای سئو، تنظیم کنید تا از هرگونه آسیب احتمالی در امان بمانید.

اشتراک گذاری

تقریبا 12 ساله که تو زمینه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت میکنم. 2.3 سالی هم هست که به مبحث دیجیتال مارکتینگ (SEO) علاقه‌مند شدم و دارم دنبالش میکنم. یک روز تصمیم گرفتم توی این سایت هرچی تا الان یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بزارم. امید وارم مطالب این سایت براتون مفید باشه و بتونید ازش تو پروژه های واقعیتون استفاده کنید :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − 14 =