فرض کنید برای راه اندازی کسب و کاری جدید نیاز است مکان و تجهیزاتی را که فراهم نموده اید، توسط شخصی، بازرسی و امتیاز دهی شود. بهترین کار اینست که از قبل اسامی و راههای دسترسی به امکاناتی که فراهم آورده اید را بصورت مکتوب در اختیار شخص بازدید کننده قرار دهید تا با ذهنیت بهتر و سرعت بیشتر بررسیهای لازم را انجام دهد.
در این مقاله با آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل در واقع فایلی را در اختیار موتور جستجوی گوگل قرار میدهد که در آن، اطلاعات مربوط به همه صفحات سایت شما وجود دارد. زمانی که نقشه سایت خود را معرفی می کنید، گوگل راحت تر و سریع تر می تواند صفحات وب سایت شما را پیدا کند. در نتیجه سرعت ایندکس شدن محتواهای وب سایت شما افزایش پیدا می کند.
در این آموزش قصد داریم ثبت نقشه سایت در گوگل را به زبان ساده به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید تا نحوه ثبت sitemap را در گوگل وبمستر بیاموزید.
نقشه سایت در گوگل
قبل از آموزش ثبت نقشه سایت در گوگل لازم است اطلاعاتی مقدماتی در مورد اینکه نقشه سایت چیست؟ و محتوای آن و چگونگی ایجاد این فایل در سایت خود بدانیم. با ما همراه باشید.

نقشه سایت فایلی است که در آن تمامی نوشته ها، برگه ها، صفحات محصولات، دسته بندیها، و تمامی صفحات سایت شما که می خواهید در دید گوگل قرار بگیرند را بوسیله آن به گوگل نشان دهید. سایت مپ منحصرا برای نشان دادن پیکربندی وبسایت به خزنده های موتورهای جستجو ایجاد شده است. ایجاد نقشه سایت به موتورهای جستجو کمک می کند تا وبسایت شما را راحتر crawl کرده و بر اساس آن طبقه بندی کند. بدینوسیله گوگل راحت تر و سریع تر می تواند صفحات وب سایت شما را پیدا کند.
در نتیجه سرعت ایندکس شدن محتواهای وب سایت شما افزایش پیدا می کند. فایل سایت مپ معمولا با پسوند XML میباشد فرمت های مورد قبول برای سایت مپ عبارتند از: TEXT اگر وب سایت شما تنها شامل URL های صفحات وب است، می توانید یک فایل متنی که URL های سایت را دربر می گیرد را در گوگل سرچ کنسول ثبت نمایید. فایل RSS به طور خودکار به روز رسانی می شود. و فرمت mRSS که مخفف Media RSS است، برای نشان دادن جزئیات درباره محتوای ویدیویی استفاده می شود.
هر چقدر نقشه سایت کوچک تر باشد، سرعت ایندکس شدن صفحات وب سایت نیز بیشتر خواهد بود. داشتن Sitemap روی وبسایت، تضمین نمیکند که حتما آن صفحات، ایندکس خواهد شد و در موتورهای جستجو قرار میگیرند اما با وجود آن، وبسایت شما شانس بیشتری خواهد داشت و در نهایت به بهبود سئو سایت کمک میکند.
چگونه میتوانیم نقشه سایت بسازیم؟
میتوانید با مراجعه به سایتهایی مانند xml-sitemaps.com برای ثبت سایت مپ رایگان، اقدام کنید. برای اینکه بدانیم چگونه میتوانیم نقشه سایت بسازیم؟ لازم است مراحل زیر را دنبال کنیم. پس از ورود به سایت فوق، ابتدا آدرس سایت و سایر موارد خواسته شده را وارد نموده و نقشه سایت ساخته شده را دانلود و در وب سایت خود بارگذاری نمایید. ولی اینگونه سایت مپ ها با هر بار اضافه نمودن صفحه جدید به سایت، نمیتوانند آنرا شناسایی نمایند و باید مجددا یک نقشه سایت جدید بسازید و جایگزین قبلی نمایید.
ابزارهای آنلاین و نرم افزارهای زیاد دیگری وجود دارد که به تولید نقشه سایت کمک می کند. مثلا نقشه های سایت وردپرس را می توان به راحتی با استفاده از افزونه محبوب Yoast SEO تولید کرد. پس از ساخت سایت مپ، باید نقشه سایت را به گوگل معرفی کنید تا بتواند کار خود را به درستی برای خزش در صفحات سایت شما انجام دهد. تا به اینجا شما لینک نقشه سایت خود را در اختیار دارید و کافیست در گوگل کنسول وارد کنید .
قبل از ثبت نقشه سایت در گوگل، مقاله راهنمای ثبت سایت در سرچ کنسول به شما کمک میکند تا درک بهتری از موضوع داشته باشید.
مراحل ثبت نقشه سایت در گوگل
قبل از شروع مراحل ثبت نقشه سایت در گوگل نیاز است برای اولین بار سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنیم. اینکار برای هرسایت یکبار انجام میشود و در هنگام ورود برای دفعات بعد نیازی نمی باشد و سرچ کنسول سایت ما را میشناسد.
گام اول: ثبت سایت در سرچ کنسول
برای ثبت سایت در سرچ کنسول، باید مراحل وصل کردن سایت تان به سرچ کنسول را طی کنید. بدین ترتیب که وارد کنترل پنل هاست شده و در قسمت zone editor یک خط متن Text recorder به ما میدهد که باید آنرا کپی کرده در DNS setting وارد نماییم و verify را بزنیم. حالا میتوانیم وارد شویم.

گام دوم : ثبت نقشه سایت در گوگل
وب سایت خود را از بخش search property انتخاب کنید. از نوار کناری سمت چپ روی Sitemap کلیک کنید. URL نقشه سایت خود را در بخش Add your Sitemap اضافه کنید و روی submit کلیک کنید تا ثبت سایت در گوگل با موفقیت انجام شود.

پس از ثبت نقشه سایت در گوگل ، دیدن سایت مپ شما توسط گوگل 48 ساعت طول میکشد.
در قسمت submitted sitemaps اطلاعات زیروجود دارد:
submitted : زمان ساخت نقشه سایت شما را مشخص می کند.
last read : آخرین تاریخی که گوگل نقشه سایت شما را بررسی کرده را نشان می دهد.
status: به رنگ سبز در آمدن این قسمت معنی موفقیت آمیز بودن ثبت نقشه سایت در گوگل است. در این قسمت وضعیت ثبت یا crawl شدن لینک های درون sitemap بیان می شود.
Success: نقشه سایت بدون هیچ مشکلی پردازش و ثبت شده است.
Has error: سایت مپ قابل خواندن است اما دارای یک یا چند Error است. در همین بخش می توانید لیست ارورها را مشاهده نمایید.
Couldn’t fetch: فایل مورد نظر شما امکان fetch شدن را ندارد. اگر می خواهید دلیل آن را بدانید می توانید از Live test ابزار URL Inspection گوگل سرچ کنسول برای تست کردن URL مربوطه استفاده نمایید.
Discovered URL : تعداد صفحاتی که گوگل شناخته را مشخص می کند.
دلایل ثبت نشدن نقشه سایت در گوگل
پس از مشاهده پیغام ثبت موفقیت آمیز سایت مپ، میبینیم که دامنه آن با https است. حال بدانیم که دلایل ثبت نشدن نقشه سایت در گوگل چیست؟ اگر آدرس سایت مپ، ssl نداشته باشد، هنگام ثبت نقشه سایت در گوگل در بخش status با error مواجه میشویم. همچنین در پیشخوان سایت وردپرس در بخش تنظیمات خواندن، گزینهای وجود دارد مبنی بر اینکه از موتور جستجو درخواست کن تا محتوای سایت را بررسی نکند. در صورت تیک خوردن این گزینه دسترسی ایندکس سایت بسته میشود و در هنگام ثبت نقشه سایت در گوگل با error مواجه میشویم.
چکیده مقاله و نتیجه گیری:
ایجاد و ثبت نقشه سایت در گوگل به موتورهای جستجو کمک می کند تا وبسایت شما را راحتر crawl کرده و بر اساس آن طبقه بندی نماید. استفاده از گوگل سرچ کنسول برای معرفی sitemap یک امکان بسیار مناسب برای تمامی افراد فعال در حوزه اینترنت است. زمانی که نقشه سایت خود را به معرفی می کنید، گوگل راحت تر و سریع تر می تواند صفحات وب سایت شما را پیدا کند و در نتیجه به سئوی سایت شما کمک میکند.
دیدگاهتان را بنویسید