آموزش سئو به زبان ساده + ترفندهای 2022
شما صاحب وب سایت هستید یا کاربر یا کارفرما فرقی نمیکند در دنیای دیجیتال مارکتینگ انتظارات کلی یک چیز است. رضایت و اعتماد از سوی کاربر، بازاریابی و جذب مخاطب از سوی کارفرما و اطمینان از درستی و پیروی از قوانین از سوی موتورهای جستجو هدف نهایی همه وبسایت ها است. با آموزش سئو به زبان ساده همراه باشید تا هر آنچه نیاز است که یک سئوکار موفق باشید را به شما آموزش دهیم.
راهکارهای پیشرفت و جذب کاربر و کسب رتبه، برای یک سایت قابل یادگیری است. آموزش سئو به زبان ساده به شما کمک میکند، سایتی مفید و کاربر پسند، و دقیق و بی نقص از دیدگاه موتورهای جستجو داشته باشید. به یاد داشته باشید که دو کلید موفقیت یک سایت، رضایت مشتری و رضایت موتورهای جستجو هست و سئو، راهی هست برای دست یافتن به این هدف مهم.
سئو یعنی چه؟
سئو یا SEO مخفف کلمه (search engine optimization) میباشد به معنی « بهینه سازی موتور جستجو ». در عمل، به مجموعه ای از عملیات و ترفندهایی گفته میشود که صاحبان وبسایت به کمک افراد سئوکار خبره، بر روی یک سری کلمات کلیدی مورد نظر انجام میدهند تا سایتشان از گوگل رتبه گرفته و در صفحه اول جستجو ظاهر شود. به عبارتی ساده تر، سئو شامل انجام فرایندهایی مشخص و به هم پیوسته تکراری بدون نظم اما هدفمند که صفحات هدف ما را به صفحه اول گوگل می آورد. ما در تلاشیم در اینجا با آموزش سئو به زبان ساده شما را یاری دهیم تا به رتبه بالای گوگل دست یابید.
اهمیت سئو برای سایت
در دنیای کسب و کار رقابت حرف اول را میزند البته رقابتی سالم و سازنده. وقتی که برای شناساندن محصول و خدمات خود، محتوایی درست و کارآمد تولید کرده و البته با روشی آسان و دقیق جهت معرفی و مقایسه در اختیار مخاطب قرار دهیم، تصمیم گیری و انتخاب برای کاربر آسانتر خواهد شد چه بسا با تجربه مفیدی که کسب میکند، تبدیل به یک مشتری وفادار شده و سایتمان را به دیگران معرفی نماید و همین یعنی اعتبار و موفقیت و کسب رتبه از گوگل.
از این رو با آموزش سئو به زبان ساده، علاوه بر جذب مخاطب، اعتبار و ارزش سایت تان نیز افزایش مییابد و وجود سئو برای همه سایتها به امری واجب و ضروری بدل میشود. هرچند که قبول داریم کار را باید به کاردان سپرد، ولی یادگیری ترفندهای سئو با آموزش سئو به زبان ساده برای شما که صاحب سایت و مالک کسب وکار خود هستید، خارج از لطف نیست چونکه این شمایید که بیشتر از همه خواهان رشد و کسب اعتبار و رونق کارتان هستید. بطور خلاصه اهداف سئو شامل موارد زیر است:
- افزایش بازدید وب سایت
- افزایش ترافیک سایت
- کسب رتبه بهتر برای وب سایت در صفحه نتایج موتور جستجو
- ایجاد و معرفی برند
- تبلیغات رایگان با سئو
- کاهش رتبه الکسا
- هدایت مشتریان هدفمند به سایت خود
- افزایش فروش محصولات
نحوه رتبه بندی سایتها توسط گوگل چگونه است؟
از نظر گوگل سایتهایی که فعال تر و بروز تر و سریعتر باشند، محبوب ترند و سایتهایی قابلیت رتبه گرفتن دارند که همیشه در دسترس، کمک دهنده باشند و کاربرپسند باشند و بتوان محتوای آنها را بعنوان مرجع درنظر گرفت و مهمتر اینکه برای موبایل بهینه شده باشند.
مباحث مهمی از سئو که باید با آنها آشنا شوید
در ابتدای آموزش سئو به زبان ساده، شما را با یک سری از تعاریف و اصطلاحات اولیه ای که هر سئوکار باید بداند آشنا میکنیم و در مرحله بعد به انجام عملیات، تکنیکها و ابزارهایی که باید بشناسید و کار کنید و سایت تان را با آنها تجزیه و تحلیل نمایید خواهیم پرداخت.
- سئو تکنیکال (Techniacal SEO)
- سئو داخلی (On-Page SEO)
- سئو خارجی (Off-Page SEO)
- الگوریتمهای گوگل
- سرچ کنسول (Search Console)
سئو تکنیکال (Techniacal SEO)
در اولین گام از آموزش سئو به زبان ساده، هر سئوکار باید بتواند یک سری عملیات تکنیکالی بر روی سایت را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کند بطوریکه ایندکس محتوای تمام صفحات و برگه های سایت توسط خزنده های گوگل به راحتی امکان پذیر شود. داشتن وبسایتی که از نظر تکنیکالی بدون نقص باشد مستلزم اینست که در درجه اول موتورهای جستجو براحتی به تمام محتوا، برگه ها و صفحات سایت دسترسی داشته باشد و آنها را ایندکس کند.
تلاش ما در آموزش سئو به زبان ساده این است که پیش از هر چیز عملیات سئو تکنیکال را بر روی سایت تان پیاده نمایید و برای ایندکس شدن توسط خزنده ها، عملیات تکنیکال روی سایتتان اجرا شود. یعنی سایت با سرعت بالا لود شود، برای موبایل بهینهسازی شده باشد، از پروتکل ssl برای سایت استفاده شده باشد، نقشه سایت یا سایت مپ فعال شده باشد و …
استراتژی ایده آل برای سئوی تکنیکال سایت
ما در حین آموزش سئو به زبان ساده، تعدادی از مقالههای تهیه شده از قبل را بصورت تفکیک شده و تخصصی در کنار خود داریم. برای درک تخصصیتر در زمینه سئو تکنیکال میتوانید در شروع آموزش سئو به زبان ساده مقاله بهترین چک لیست سئو تکنیکال را مطالعه بفرمایید. این چک لیست شامل موارد زیر است :
- دامنه مناسب انتخاب کنید
- برای افزایش امنیت سایت ssl را فعال کنید
- سایت را به گوگل معرفی کنید
- سرعت سایت را بالا ببرید
- سایت مپ را در سایت فعال کنید
- برای افزایش اعتبار سئو تکنیکال کپی نکنید
- فایل robots.txt را بسازید
- بردکرامب سایت را فعال کنید
- سایت رسپانسیو باشد
- ساختار تگ h1 باید در تک تک صفحات رعایت شود
- از اسکیما Schema استفاده کنید
- صفحه 404 نداشته باشید
- ساختار استاندارد url در سایت را رعایت کنید
- استفاده از فریم ورک AMP
- نصب افزونه امنیتی
سئو داخلی (On-Page SEO)
سئو داخلی سایت، اولین کاری است که برای حضور در رتبه های برتر گوگل، مورد نیاز میباشد چون شامل نکاتی است که از همان ابتدای ایجاد و ساختن سایت، رعایتش مهم است. در شروع آموزش سئو به زبان ساده یاد میگیرید که هر گونه پیوندی که بصورت اصولی در بین صفحات داخلی سایتتان قرار میدهید، هم به کاربران و هم موتورهای جستجو برای یافتن محتوا کمک میکند. شما این پیوندها را میتوانید هم با لینک سازی در بین محتوای سایتتان قرار دهید و هم در صفحه اصلی، منوها، عکسها و مقالات بگنجانید.
ایجاد لینک در متن محتوا، به آن صفحات اعتبار میبخشد و افزایش تعداد لینکهای موثر به یک صفحه داخلی، نشان دهنده اینست که صفحات با موضوع سایتتان به هم مرتبط هستند و اهمیت آن صفحه را از نظر موتورهای جستجو بیشتر میکند. چک لیست سئوی داخلی برای هر سایت با سایت دیگر متفاوت میباشد اما میتوان گفت قانون کلی یکسان است. در آموزش سئو به زبان ساده یاد میگیرید که چگونه با وجود سئو داخلی (On-Page SEO) و لینکسازی داخلی مناسب، میتوان مطمئن شد که گوگل متوجه ارتباط بین صفحات سایت شده است و رابطه معنایی و موضوعی بین صفحات سایت تان وجود دارد و به گوگل اثبات میگردد که صفحات مهم و با ارزش سایت شما کدام است.
استراتژی ایده آل برای سئوی داخلی سایت
برای آموزش سئو به زبان ساده در خصوص سئوی داخلی، مطالب کاربردیتر را در مقاله سئو داخلی چیست | On-Page SEO مطالعه بفرمایید. نکات مهم سئو داخلی که باید انجام دهید عبارتند از:
- تگ h1 یا عنوان صفحه
- استفاده از زیر عنوان ها
- توضیحات متا دیسکریپشن
- استفاده از کلمه کلیدی مخصوص برای هر صفحه
- استفاده از تعداد مناسب کلمه کلیدی (چگالی کلمه کلیدی) در متن
- کاهش حجم تصاویر
- لینک سازی داخلی مهم ترین عامل در سئو داخلی
- ساختار درست URL
- محتوای جذاب برای بهبود سئو داخلی سایت
سئو خارجی (Off-Page SEO)
این مبحث آموزش سئو به زبان ساده، که اختصاص به سئوی خارجی سایت دارد شامل عملیاتی است که منجر میشود به جذب انبوهی از کاربران آماده برای مشتری شدن. سئوی خارجی شامل ترفندهایی است که خارج از سایت برای بهینه سازی سایت انجام میدهیم مثل فعالیت در شبکه های اجتماعی، فروم ها و غیره… مهم ترین مطلبی که در آموزش سئو به زبان ساده میتوان گفت این است که سئو خارجی و سئو داخلی، هر دو باهم بصورت مکمل هستند که میتوانند برای سایت رتبه بگیرند. حتی برای جذب مشتریان تجاری و جلب اعتماد در دنیای تجارت و برندسازی نیز همینطور است.
دو ابزاری که برای تحلیل سئو خارجی سایت بسیار مورد استفاده سئو کاران قرار میگیرد و در آموزش سئو به زبان ساده نیز به آن حتما خواهیم پرداخت، سرچ کنسول گوگل google search console و ابزارهای سایت ماز MOZ میباشند. برای آموزش مفصل در خصوص هر کدام از آنها مقاله جداگانهای برای مطالعه شما تهیه خواهیم کرد.
انجام سئوی خارجی روی یک سایت باعث میشود اعتبار یک صفحه به صفحهای دیگر منتقل شود. شاید ظاهرا خوشایند نباشد که کاربر با کلیک بر روی یک لینک خارجی از صفحه شما بیرون برود و وارد سایتی دیگر شود. ولی اینکار لازم است چون یک دلیل مهمش الگوریتمهای گوگل هستند که برای رتبهبندی یک سایت در سئو خارجی اعمال میشوند. و دیگری بک لینکهایی هستند که از سایتهای دیگر به صفحهای در وبسایت شما داده میشوند. بدین ترتیب ترافیک وب سایتهای دیگر به سایت شما وارد می شود که البته کیفیت و کمیت بک لینکها در رتبه گرفتن از موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ تاثیر دارد.
استراتژی ایده آل برای سئوی خارجی سایت
نکته مهمی که ما در آموزش سئو به زبان ساده روی آن تاکید میکنیم داشتن یک استراتژی حرفه ای برای انجام تکنیکهای سئو خارجی سایت است که شامل تمامی اقداماتی است که خارج از وبسایت، جهت بهبود سئو انجام میشود. گوگل برای نظر مخاطبان ارزش قائل است، بنابراین داشتن استراتژی سئو داخلی به تنهایی کافی نیست. با توجه به اهمیت تکنیکهای سئو خارجی نیاز به دانستن مطالب کاملتری در این خصوص میباشد که می توانید در مقاله سئو خارجی چیست | Off-Page SEO مطالعه بفرمایید. نکات مهم سئو خارجی که باید انجام دهید عبارتند از:
- لینک سازی خارجی یا بک لینک
- از شبکه های اجتماعی خود برای گرفتن بک لینک استفاده کنید
- محتوای غنی شما = گرفتن بک لینک
- انتشار رپورتاژ آگهی در سایت های پر بازدید
- به سایت های مرجع لینک دهید
- عکس بگیرید و به اشتراک بگذارید
- فیلم بگیرید و به اشتراک بگذارید
- ثبت کسب و کار محلی در نقشه گوگل
- لینک سازی خارجی در سایت دیجی کالا
تکنیکهای پیاده سازی سئو
تکنیکهای پیاده سازی سئو برای کسب رتبه در موتورهای جستجو شامل سه مدل میباشد که برخی از آنها قانونی و برخی دیگر غیرقانونی هستند و بعضا شامل جریمههای گوگل نیز میشوند ولی این تکنیکها در بازخوردهای کاربران تاثیر میگذارند. به دلیل اهمیت این موضوع ما در آموزش سئو به زبان ساده این تکنیکها را برای شما بازگو می کنیم.
• سئو کلاه سفید
این روش از سئو روش واقعی و طبیعی برای بهینه سازی سایت است اما نیاز به صبر و شکیبایی بیشتری هم دارد. عملیاتی مثل نوشتن محتوای ارزشمند، بروزرسانی مطالب قدیمی، دریافت بک لینک های معتبر، فعالیت در شبکه های اجتماعی برای برند سازی و …، که همگی مطابق با قوانین موتورهای جستجو باشند، سئو کلاه سفید یا ارگانیک به حساب میآیند. ملاک اصلی در سئوی کلاه سفید، که هدف اصلی برای بهبود عملکرد و بهینهسازی یک سایت است و شامل جرایم موتورهای جستجو نمیشود، از طریق این نوع سئو اعمال میشود و ما نیز در آموزش سئو به زبان ساده سعی داریم به این روش بپردازیم.
• سئو کلاه سیاه
سئو کلاه سیاه با انجام یکسری از تکنیکهایی که کاملا متضاد با موتورهای جستجو گوگل است، سعی در کسب رتبه برای سایت داشته است. البته عده ای نیز از این روش، با دقت کافی گوگل را دور زده و بدون اینکه امتیاز منفی هم بگیرند توانستهاند از روش سئو کلاه سیاه استفاده کنند. روشهای سئو کلاه سیاه شامل تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، خرید غیر قانونی لینک و مخفی کردن کلمات میباشد. این کار ریسک بالایی از جهت جریمه و حذف کامل از نتایج گوگل را دارد و در آموزش سئو به زبان ساده اصلا به این تکنیک ها نخواهیم پرداخت.
• سئو کلاه خاکستری
سئو کلاه خاکستری مابین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه قرار دارد. در این نوع سئو، بهینه سازی سایت نه خیلی قانونی است و نه غیر قانونی. در سئو کلاه خاکستری انجام یکسری تاکتیکهای دور زدن موتورهای جستجو را در پیش می گیرند کاری پر ریسک است و معمولا پیشنهاد میشود کارشناسان بصورت محتاطانه و با دانش فنی به سراغ انجام سئو کلاه خاکستری سایت بروند.