بعد از طراحی سایت یکی از مهم ترین قدم ها برای رونق کسب و کار ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل است. شما با استفاده از این ابزار و با ثبت سایت در گوگل میتوانید آمار دقیقی از عملکرد وبسایت خود داشته باشید و در نهایت بتوانید با آنالیز درست مخاطبان بسیاری را به وبسایت خود سوق دهید. با ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل به خزنده ها و رباتهای گوگل کمک میکنید که راحت تر صفحات وبسایت شما را ایندکس کنند. در این مقاله روش های جدید ثبت نام در گوگل با استفاده از وبمستر تولز یا همان سرچ کنسول را آموزش دادهایم. ثبت سایت در گوگل با استفاده از این ابزار کاملا رایگان است.
گوگل وبمستر تولز یا گوگل سرچ کنسول! کدام یک درست است؟
برای اینکه از طریق گوگل بتوانید برای سایت جدیدی که راه اندازی کرده اید بازدید کننده جذب کنید، باید سایت خود را در گوگل ثبت کنید. همچنین اگر قصد دارید ایرادات و مشکلات سایت خود را بدانید و در جهت رفع ایرادات اقدام کنید سرچ کنسول ( یکی از موارد مهم در چک لیست سئو تکنیکال ) بهترین ابزار رایگان از سمت گوگل برای این کار است. البته این مورد صرفا به سایتهای جدید مربوط نمیشود و هر سایتی باید مسیر ثبت در سرچ کنسول جدید گوگل را رفته باشد. سرچ کنسول همان وبمستر تولز است که صرفا اسم آن از وب مستر تولز قدیمی به سرچ کنسول جدید از سمت گوگل تغییر پیدا کرده است. Google Webmaster Tools > Google Search Console
گوگل وبمسترتولز به درد چه کسانی میخورد؟
همانطور که قبلا گفته شد سرچ کنسول هم به درد مدیران و صاحبان کسب و کار میخورد تا بتوانند با بدست آوردن اطلاعات دقیقی از عملکرد و راندمان سایت خود به پیشرفت کسب و کار برسند و هم به درد سئوکاران و بازاریابانی میخورد که با داشتن اطلاعات و آمار دقیق میتوانند به بهبود رتبه سایت در گوگل کمک کنند و کارهای لازم جهت گرفتن ترافیک بیشتر برای سایت های مشتری را انجام دهند.
مزایای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل

با ثبت سایت در گوگل (که هدف آن بهبود موقعیت سایت شما در نتایج گوگل است) مشکلاتی که بعدها سایت شما برای نتایج گوگل ایجاد میکند چه خواسته و چه ناخواسته، میتوانید از طریق سرچ کنسول ایرادات را بهبود ببخشید و در نتیجه بتوانید ترافیک بیشتری از سمت بازدید کنندگان داشته باشید. شما با ثبت سایت در گوگل میتوانید ببینید کاربران به چه صفحاتی بیشتر مراجعه کرده اند؟ ورودی کاربران بیشتر از سمت موبایل است یا دسکتاب؟ تعداد بازدید کننده ها از سایت شما به چه تعداد میرسد و خیلی موارد دیگر که با داشتن این اطلاعات میتوانید به بهترین شکل سایت خود را مدیریت کنید و کسب و کار خود را رونق ببخشید.
در اینجا فهرستی از مزایای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل را یادآور میشویم:
- بررسی نگاه گوگل به سایت شما
- مشاهده ترافیک سایت بر اساس کلمات کلیدی استفاده شده
- اطلاع رسانی صفحاتی که رسپانسیو هستند یا نیستند
- از طریق چه کلماتی کاربران به سایت شما مراجعه کرده اند
- مشاهده رتبه بندی کلمات کلیدی استفاده شده در سایت
- امکان اضافه کردن و بررسی نقشه سایت (ثبت نقشه سایت در گوگل)
- از چه سایت هایی بک لینک دریافت کرده اید
- آیا سایت شما هک شده است یا خیر
- آیا بدافزاری در سایت شما وجود دارد یا خیر
- بررسی میزان کارایی سایت برای گوشی های موبایل
- اطلاع رسانی به خزنده های گوگل برای ایندکس کردن یک مطلب خاص
- امکان ایندکس کردن مطالب جدید
- بررسی گزارشات خزنده های گوگل درمورد سایت شما
- امکان بررسی و ارزیابی موارد مربوط به سئو
- بهینه سازی سرعت سایت با سرچ کنسول
آموزش تصویری ثبت سایت در Google Search Console

تا اینجا با اهمیت ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل از طریق ابزار رایگان ولی حرفه ای سرچ کنسول آشنا شدهاید اکنون لازم است به سراغ ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل (چه برای ثبت سایت وردپرسی در گوگل و چه cms های دیگر) برویم و اینکه چطور میتوان یک سایت را به گوگل وصل کرد و شناساند و همچنین گوگل تشخیص دهد مالک اصلی سایت شما هستید یا نه؟ پس باید اطلاعات دقیق خواسته شده از سمت گوگل را وارد نمایید و طبق مراحل موجود پیش بروید.
1- اولین قدم برای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل وارد شدن به لینک : https://search.google.com/search-console/about و سپس انتخاب دکمه start now. اگر حساب گوگل دارید که وارد میکنید اگر ندارید میتوانید همان
جا بسازید و استفاده نمایید. البته برای کسانی که یکبار سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کرده اند و مایلند سایت جدیدی را نیز در گوگل ثبت کنند دیگر با تصاویر زیر برخورد نمیکنند و میتوانند از طریق بخش داخلی سرچ کنسول گوگل اقدام به ثبت نمایند.

2- در دومین قدم صفحه ای به شما نشان داده میشود که باید آدرس سایت یا اپلیکیشن خود را به طور کامل وارد نمایید که برای اینکار دو راه پیش رو دارید:

? حالت اول برای قسمت URL prefix باید آدرس سایت خود را به صورت کاملا درست وارد نمایید. یعنی حتی اگر آدرس شما به صورت https://YourDomain.com باشد و شما آدرس http://YourDomain.com را وارد نمایید ثبت انجام نمیشود. زیرا در این قسمت صرفا URL داده شده تحت پروتکل مخصوص خود ثبت میشود باید بدانید گوگل پروتکلهای HTTP و HTTPS را به صورت متفاوت از هم درنظر میگیرد و اگر آدرس دامنه شما با پروتکل HTTP باشد ولی شما به همراه HTTPS به ثبت برسانید، گوگل سرچ کنسول هیچ آماری به شما نشان نمیدهد. اگر وبسایت شما SSL دارد سعی کنید از روش حالت اول برای ثبت سایت خود در گوگل اقدام نمایید.
اگر هر زیر دامنه ای هم دارید باید در این قسمت به صورت جداگانه وارد نمایید و اقدام به ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل نمایید. در نهایت با زدن دکمه CONTINUE وارد ادامه مرحله شوید.
? در حالت دوم در قسمت Domain هم باید نسبت به وارد کردن آدرس دامنه خود به صورت YourDomain.com اقدام کنید و دکمه CONTINUE را بزنید.
3- سومین قدم مرحله اعتمادسازی است که گوگل مطمئن شود آدرس سایت یا اپلیکیشنی که وارد کرده اید متعلق به صاحب آن است یا خیر. به همین جهت یکسری روش پیش روی شما قرار میدهد که میتوانید با انتخاب هرکدام سایت خود را verify کنید. اینجا 5 روش را بررسی مینماییم.
روش اول: دانلود فایل HTML داده شده از سمت سرچ کنسول
برای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل میتوانید از روش اول یعنی دانلود فایل HTML اقدام کنید. از این رو فایلی که خود سرچ کنسول در اختیار شما قرار میدهد را دانلود کنید و در پوشه public_html از هاست (دایرکت ادمین یا سی پنل) خود قرار دهید. برای این کار بعد از وارد شدن به کنترل پنل هاست خود روی File Maneger بزنید. پوشه public_html را انتخاب کنید و روی UPLOAD کلیک کنید. بعد از انجام این کار کافیست دوباره به صفحه سرچ کنسول خود برگردید و دکمه VERIFY را انتخاب کنید. به همین سرعت و راحتی میتوانید سایت خود را در گوگل به ثبت برسانید.

روش دوم: استفاده از تگ HTML در بخش Head صفحه اصلی
اگه از روش بالا نخواستید برای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل استفاده کنید میتوانید از سادهترین روش برای سایتهای وردپرسی مانند تگ HTML موجود درباکس استفاده کنید و آن را در بخش Head صفحه اصلی وارد کنید. برای تایید مالکیت از این طریق کافیست کدی که در باکس تگ HTML قرار دارد را کپی کنید و در قسمت هدر سایت قبل از تگ body وارد کنید. اگر دانش این کار را دارید مستقیما از بخش header.php اقدام به ویرایش کنید.
اما اگر دانشی در این زمینه ندارید میتوانید از افزونه Insert Headers and Footers برای اینکار استفاده کنید. کافی است از قسمت نصب افزونه ها در مخزن وردپرس این افزونه را جستجو و نصب و فعال سازی کنید و هر کدی که مد نظر شما هست در قسمت هدر یا فوتر سایت قرار دهید. بعد وارد صفحه سرچ کنسول شوید و دکمه verify را بزنید. قبل از انجام هر کاری حتما یک بک آپ از سایت خود تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل بتوانید سایت را به حالت قبل برگردانید.

روش سوم: انتخاب گزینه Google Analytics
اگر از قبل گوگل آنالیتیکس بر روی سایت خود نصب کرده اید در این قسمت کافیست فقط Google Analytics را انتخاب کنید و بر روی دکمه verify کلیک کنید تا مالکیت سایت شما برای گوگل توجیح شود. اگر گوگل آنالیتیکس بر روی سایت شما نصب نیست به راحتی میتوانید از این روش هم عبور کنید و روش های دیگری که در این مقاله برای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل آورده شده است امتحان کنید.

روش چهارم: انتخاب گزینه Google Tag Manager
این مورد هم مانند گوگل آنالیتیکس میباشد. اگر اکانتی در Google Tag Manager دارید میتوانید از این گزینه برای ثبت سایت در گوگل استفاده کنید. توجه کنید که حساب شما در تگ منیجر حسابی مدیریتی باشد در غیر این صورت میتوانید از روشهای دیگر برای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل استفاده کنید.

روش پنجم: Domain name provider
در این روش مانند روش اول باید یک TEXT که سرچ کنسول به شما میدهد را در هاست خود قرار دهید. بنابراین متنی که با انتخاب Domain name provider به شما نشان داده میشود را کپی کنید و وارد هاست خود شوید. باید یک رکورد TXT تعریف کنید. متن کپی شده را در کادر DNS configuration قرار دهید و به صفحه سرچ کنسول برگردید و دکمه وریفای را بزنید تا تغییرات ثبت شوند.

روش ششم: برای حالت دوم بخش Domain و استفاده از DNS record
زمانی که شما قصد ثبت سایت در گوگل از بخش دامین دارید میتوانید با وارد کردن نام دامنه خود اقدام به این کار کنید. بعد از این کار باید یک DNS record به هاست دایرکت ادمین یا سی پنل خود اضافه کنید. ممکن است زمان تایید با این روش کمی طولانی تر از روش های قبل باشد زیرا با این روش تمام زیر دامنه های شما به طور همزمان دارد بررسی میشود و طبیعی است که کمی زمان ببرد. این کار مانند روش قبل یعنی کپی کردن سابقه متنی TXT در DNS configuration میباشد و بعد هم دکمه وریفای.
با انتخاب یکی از این روش ها به راحتی میتوانید وبسایت خود را به سرچ کنسول گوگل متصل کنید و از مزایای بینظیر ابزار سرچ کنسول بهره ببرید.
جمع بندی و نتیجه گیری :
در مقاله راهنمای ثبت سایت در سرچ کنسول جدید گوگل درمورد ابزار رایگان و حرفه ای سرچ کنسول گفته شد که با اتصال سایت خود به سرچ کنسول میتوانید به بهترین شکل سایت و محتویات سایت خود را آنالیز و مدیریت کنید. در این مقاله 6 روش ثبت سایت در گوگل گفته شده که با مراجعه به هرکدام میتوانید نسبت به این کار اقدام نمایید. اگر مشکلی در این زمینه برای شما پیش آمده حتما در این قسمت با ما درمیان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید