افزایش سرعت سایت وردپرس [9 تکنیک تضمینی]

افزایش سرعت سایت وردپرسی [9 تکنیک عالی]

حتما صاحبان کسب و کارهای اینترنتی به یکی از مهم ترین مولفه های سئو تکنیکال، افزایش سرعت سایت وردپرس پی برده اند و میدانند که بالا بردن سرعت سایت چقدر میتواند در بالا بردن بازدید کننده و نرخ تبدیل تاثیر شگرفی داشته باشد. اگر نمیدانید راه های افزایش سرعت سایت چیست و چگونه سرعت سایت را افزایش دهیم تا انتهای مقاله سئو بلاگر همراه باشید.

چرا افزایش سرعت سایت وردپرس مهم است؟

بهترین جواب برای اهمیت بالابردن سرعت سایت میتواند نگه داشتن مشتری باشد. اما این کار چطور ممکن است؟ زمانی که کاربری وارد سایت شما میشود اگر نتوانست تا 3 ثانیه سایت شما را ببینید درجا از سایت شما خارج میشود که این مورد بشدت بر روی ترافیک سایت شما تاثیر میگذارد و گوگل امتیاز منفی به شما میدهد زیرا این بین گوگل به اصطلاح بده میشود که نتوانست نتیجه درستی به کاربر نشان دهد. پس افزایش سرعت سایت وردپرس به زنده ماندن سایت شما در نتایج گوگل (افزایش رتبه) کمک میکند و باعث بهینه شدن سایت شما برای موتورهای جستجو میشود.

روش های افزایش سرعت لود سایت

روش های افزایش سرعت لود سایت
روش های افزایش سرعت لود سایت

اگر قصد دارید خودتان سرعت لود و راندمان سایت وردپرسی خود را افزایش دهید ما در این قسمت 9 روش افزایش سرعت سایت وردپرس را به زبان ساده توضیح داده ایم که با رعایت هرکدام از این تکنیک ها میتوانید قدم های بزرگی جهت بالا بردن سایت خود بردارید که در نتیجه این کار افزایش ترافیک، افزایش بازدید کننده و افزایش مشتری برایتان اتفاق می افتد. پس برویم سراغ تکنیک های افزایش سرعت سایت

1- استفاده از افزونه کش (cache) صفحات

وقتی کاربر سایت شما را در مرورگر خود باز میکند درواقع یک درخواست به سمت سرور شما فرستاده است که سرور شما وظیفه دارد این درخواست را جواب دهد و سایت را به کاربر نشان دهد. اگر از کش صفحات استفاده شود زمان لود شدن سایت سریع تر اتفاق می افتد. یعنی اگر کاربری قبلا وارد سایت شما شده باشد و بخواهد دوباره وارد سایت شما شود این کار با سرعت بیشتری انجام میشود چون اطلاعات پایه(متن، تصاویر و صفحه اصلی) برای هر کاربر در حافظه پنهان مرورگر ذخیره میشود و نیازی به دوباره لود شدن از سمت سرور ندارد و به این امکان کش صفحه میگویند.

اگر نمیدانید چگونه از کد های CSS ، HTML، JSو … استفاده کنید به شما افزونه های cache برای بالا بردن سرعت لود سایت وردپرسی را پیشنهاد میکنیم. کاربرد این افزونه ها بهینه سازی سرعت سایت است که برای کش صفحات مناسب خواهد بود.

افزونه WP Rocket

با استفاده از تنظیمات افزونه WP Rocket میتوانید فایل های وردپرسی را فشرده کنید که به آن (Gzip Compression) میگویند، فایل های HTML ،CSS و JS را بهینه سازی کنید و با اتصال سایت به CDN نقش مهمی در افزایش سرعت لود سایت داشته باشید.

افزونه WP-Optimize

افزونه WP-Optimize به عنوان یکی دیگر از افزونه های کش سایت وردپرسی برای بالا بردن سرعت لود سایت تمام تلاشش را میکن. این افزونه فایل تصاویر بزرگ را فشرده میکند تا این عملیات با سرعت بالاتری اتفاق بی افتد. برای نصب این افزونه میتوانید از مخزن وردپرس اقدام نمایید.

2- استفاده از هاستینگ مناسب

یک هاستینگ مناسب برای افزایش سرعت سایت وردپرس میتواند نقش مهمی را بازی کند. هاستینگی که بتواند با پردازش قوی و سرعت پاسخگویی بالا در افزایش سرعت انتقال درخواست به سرور و جواب گرفتن از سرور تاثیر مهمی داشته باشد شما دارنده یک برگ برنده سئو خواهید بود. همان مثالی که بالا زدم اگر کاربری بر روی سایت شما کلیک کند و انتظار داشته باشد درجا سایت شما را ببیند اما این اتفاق نیفتد میتواند نشان از هاستینگ ضعیفی باشد که نتوانسته در افزایش سرعت لود سایت وردپرس تاثیری بگذارد.

پس اگر به یکی از فاکتورهای تجربه کاربری خوب و سئو فکر میکنید حتما هنگام خرید هاست مورد نظر از شرکت های هاستینگ معتبر اقدام کنید و گام مفیدی برای افزایش سرعت سایت خود بردارید.

3- سیستم CDN

همانطور که در بالا هم عنوان شد انتخاب یک شرکت هاستینگ خوب میتواند تاثیر مستقیمی در افزایش سرعت سایت وردپرس داشته باشد. اما برخی سایت ها ترجیح میدهند از هاست های ایرانی استفاده کنند و برخی دیگر از هاست های خارجی. سایت های ایرانی که از هاست ایرانی استفاده میکنند کاملا روال عادی را طی میکنند اما اگر سایت ایرانی بخواهد از هاست آلمانی استفاده کند آیا سرعت نشان دادن سایت در گوگل برای کاربران ایرانی بیشتر خواهد بود یا کاربرانی که در  آلمان سایت شما را جستجو کرده اند؟

قطعا کاربران آلمانی با سرعت بهتر و بیشتری وارد سایت شما میشوند. به همین منظور برای اینکه نتایج جستجو در تمام جاها با سرعت بالاتری برای هاستینگ های خارجی شکل بگیرد میآیند از سیستم cdn استفاده میکنند

Cdn ها سرورهایی هستند که در سایر کشور ها وجود دارند و مختص جابجا کردن اطلاعات در سریعترین زمان ممکن هستند. از مزایای سرور cdn میتوان به افزایش سرعت لود سایت یا کاهش مدت زمان باز شدن سایت، دسترسی همیشگی به محتوای سایت، استفاده از پهنای باند کمتر و افزایش امنیت سایت در برابر حملات DDOS اشاره کرد.

4- بهینه سازی تصاویر

هنگامی که حجم تصاویر موجود در وبسایت شما بالا باشد وبه اصطلاح سایت شما را سنگین کند قطعا مدت زمان لود شدن تصاویر افزایش پیدا میکند یعنی طول میکشد تا عکس ها برای شما بالا بیایند و نشان داده شوند. از همین جهت باید نسبت به بهینه سازی تصاویر سایت (کاهش حجم تصاویر بدون افت کیفیت) اقدام کرد. برای بهینه سازی تصاویر میتوانید از نرم افزارهایی مثل فتوشاپ و ایلاستریتور استفاده کنین. اگر به این نرم افزار ها هم دسترسی نداشتید جای نگرانی نیست کافی است عبارت compress picture یا فشرده سازی تصویر را در گوگل جستجو کنید و لیست سایت های خوبی که این کار را انجام میدهد را ببینید و استفاده کنید.

اگر تصاویر زیادی از قبل روی سایت بوده و بارگزاری شده به شما پیشنهاد میکنیم از پلاگین های Optimole و
WP Smush برای فشرده سازی تصاویر موجود در سایت استفاده کنید.

5- lazy load برای تصاویر

به این روش بارگزاری تنبل هم میگویند یعنی تا زمانی که کاربر در سایت شما به بخش های پایین تر مراجعه و اسکرول نکرده باشد، محتویات قسمت پایینی در آن صفحه لود نمیشود و دقیقا قسمتی لود میشود که کاربر اسکرول کرده و مانده است. افزونه BJ Lazy Load میتواند برای استفاده از اینکار مناسب باشد.

6- بهینه سازی و فشرده کردن کد های js و css و html

سایت شما متشکل از چندین هزار کد میباشد که طراح یا برنامه نویس سایت با فاصله های معینی از هم قرار داده اند تا کاربر زیباترین سایت را با چیدمان درست و بجا ببینید و استفاده کند. هنگام کد نویسی برای خوانایی بیشتر بین کد ها فاصله میگذارند. همین فاصله که شاید به چشم نیاید میتواند تا 20 درصد سرعت لود سایت را پایین بیاورد. به همین دلیل برای افزایش سرعت سایت وردپرس از روش minify یا فشرده سازی کدها استفاده میکنند.

7- بهینه سازی جدول های موجود در دیتابیس

برای اینکار میتوانید جدول های اضافی موجود در دیتابیس را حذف کنید و با بهینه سازی جدول های ذخیره شده در دیتابیس سبب افزایش سرعت سایت شوید.

8- بروزرسانی نسخه وردپرس، افزونه و قالب

بروز رسانی وردپرس از آن جهت در افزایش سرعت سایت وردپرس نقش دارد که با هر بروزرسانی باگ ها و مشکلات نسخه های قبلی برداشته میشود و همین مورد از کند شدن سایت با المان های قدیمی جلوگیری میکند. پس شما به عنوان مدیر سایت موظف هستید نسبت به این مورد اقدام نمایید.

9- تقسیم شدن کامنت های سایت

سایتی که بتواند کامنت های مرتبطی دریافت کند نشان از مشارکت و تعامل بالای آن سایت با کاربران میباشد و ای یک امتیاز مثبت است. اما تاثیر منفی بر روی سرعت سایت میگذارد زیرا زمان بارگذاری کامنت ها در یک صفحه طول میکشد و باعث دیر لود شدن صفحه سایت میشود. از این رو پیشنهاد میشود کامنت های زیاد را تقسیم بندی کنید.

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس با GTmetrix

آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس با GTmetrix
آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس با GTmetrix

نیاز اصلی هر سایت وردپرسی افزایش سرعت سایت وردپرس هست تا بشود با جلب توجه گوگل امتیاز بالاتری برای افزیش رتبه بندی گرفت. زیرا اگر سایت ما سایر نکات مربوط به سئو، طراحی رابط کاربری و طراحی تجربه کاربری را رعایت کرده باشد و بتواند با افزایش سرعت سایت وردپرس بازدید کننده بیشتری دریافت کند، موتور جستجو گوگل به این نکته پی میبرد که سایت ما میتواند گزینه مناسبی برای نتایج گوگل در صفحه اول و چه بسا لینک های اول باشد. این قسمت قصد داریم شما را با سایتی آشنا کنیم که میتواند آمارهای دقیقی از سایت را در اختیار شما قرار دهد تا بدانید در کدام قسمت ها برای بهبود سرعت سایت ضعیف عمل کرده اید یا قوی

سایت www.GTmetrix.com گزینه مناسبی برای تست سرعت سایت شماست. با استفاده از این سایت مشخص میشود چه المان هایی در افزایش سرعت سایت وردپرس شما تاثیر گذارند و چه المان هایی باعث کاهش سرعت سایت میشوند به همین دلیل با استفاده از این سایت میتوانید برای بهینه سازی فایل های موجود در سایت هم اقدام کنید. برای اینکار لازم است قدم هایی بردارید که در زیر به آنها اشاره میکنیم:

? بعد از وارد شدن به آدرس سایت www.GTmetrix.com، آدرس سایت یا صفحه موردنظر خود را در کادر وارد کنید و بر روی دکمه Analyze کلیک کنید.

آنالیز افزایش سرعت سایت وردپرس با GTmetrix قدم اول

چند لحظه صبر کنید تا آدرسی که وارد کردید را برای شما آنالیز کند. تصویری مانند عکس زیر برای شما نشان داده خواهد شد

آنالیز سایت سئو بلاگر در GTmetrix

? اما باید بدانید حروف و اعدادی که در تصویر مشاهده میکنید مربوط به چه چیزی میباشند و به سرعت سایت چه ربطی دارند؟ در قسمت اول سایت جی تی متریکس بر اساس حروف الفایی و ساختار و عملکرد به سایت شما امتیاز میدهد. تصویر زیر را در نظر داشته باشید:

امتیاز دهی GTmetrix بر اساس حروف الفبایی، عملکرد و ساختار

حروف الفبا: نشان دهنده میانگین میزان عملکرد و تجربه کاربری بازدیدکنندگان از سایت شما می باشد که با حروف الفبا انگلیسی نشان داده میشود. هر چقدر عملکرد سایت شما خوب باشد حروف نشان داده شده سبز تر هستند در غیر این صورت به رنگ زرد و قرمز و … درمیایند.

performance: امتیاز بر اساس میزان کارایی و عملکرد سایت شما زیر نظر فیلتر های مخصوص gtmetrix

structure: امتیاز سایت شما بر اساس ساختار موجود زیر نظر موتورهای جستجوی گوگل

? قسمت بعدی که از سایت gtmetrix باید برای آنالیز سرعت سایت خود درنظر بگیرید امتیاز قسمت Web Vitals بر اساس بارگذاری، تعامل و لذت بخش بودن محتویات سایت شماست.

امتیاز دهی جی تیمتریکس Web Vitals

Largest Contentful Paint: نشان دهنده مدت زمان نشان دادن طولانی ترین محتوای وب سایت به کاربر

Total Blocking Time: نشان دهنده مدت زمان مصرف شده توسط کدهای اسکریپت هنگام بارگذای صفحات وبسایت

Cumulative Layout Shift: مقدار تغییرات مشاهده شده هنگام بارگذاری صفحه توسط کاربر

? قسمت بعدی آنالیز سایت با GTmetrix با استفاده از تب هاست که به معرفی تک تک تب ها میپردازیم

نقش تب های gtmetrix در افزایش سرعت سایت وردپرس

Summary: همانطور که در تصویر دوم از بخش آموزش افزایش سرعت سایت وردپرس با GTmetrix مشخص است یکسری اطلاعات مهمی در این قسمت نهفته شده است که میتواند بر افزایش عملکرد و سرعت سایت شما تاثیر زیادی بگذارد. اطلاعاتی از جمله Speed Visualization (در این بخش خلاصه ای از عملکرد و ساختار صفحات به صورت تصویری مشخص است)،Top Issues (مهم ترین مشکلات عملکردی سایت شما در این بخش گزارش شده است) و Page Details(نشان دهنده تعداد درخواست ها و اندازه آنها).

? تب Performance گزارش جزئیاتی از عملکرد سایت شما را در اختیارتان قرار میدهد. قسمت بالا جزئیاتی مثل بارگذاری و نمایش بزرگ ترین محتوا در سایت، مدت زمان کل مسدود کردن، تغییر چیدمان جمعی و موارد دیگر را به شما نشان میدهد و قسمت پایین نشان دهنده زمان مرورگر میباشد که با استفاده از گزارش این قسمت میتوانید به افزایش سرعت سایت وردپرس کمک کنید طبق تصویر زیر:

معرفی تب Performance جی تی متریکس

از آنجایی که تک تک این زبانه ها نیاز به بررسی بیشتر دارند قصد داریم برای هرکدام از قسمت ها آموزش مخصوص به آن قسمت را بگذاریم تا زیاد بودن متن برای شما کسل کننده نباشد. پس با ما برای مقاله های بعد آموزش جی تی متریکس همراه باشید.

چکیده مقاله:

افزایش سرعت سایت وردپرس یکی از بهترین گزینه ها برای سئو بهتر و گرفتن امتیاز بالا از سمت موتورها و خزنده های گوگل است که در راستای جلب رضایت کاربر این امتازدهی و رتبه بندی برای سایت ها شکل میگیرد. از این جهت 9 تکنیک تضمینی و رایگان برای افزایش سرعت سایت وردپرس در اختیارتون قرار دادیم و در نهایت با قرار دادن آدرس صفحه مورد نظر در سایت GTmetrix بتوانید با گرفتن آمار دقیق از سایت خود در بهتر شدن و افزایش سرعت لود سایت کمک کنید. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراهمون بودید.

اشتراک گذاری

تقریبا 12 ساله که تو زمینه برنامه نویسی و طراحی سایت فعالیت میکنم. 2.3 سالی هم هست که به مبحث دیجیتال مارکتینگ (SEO) علاقه‌مند شدم و دارم دنبالش میکنم. یک روز تصمیم گرفتم توی این سایت هرچی تا الان یاد گرفتم رو با شما به اشتراک بزارم. امید وارم مطالب این سایت براتون مفید باشه و بتونید ازش تو پروژه های واقعیتون استفاده کنید :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یک =