نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است|چگالی کلمه چیست؟
بهترین نرخ تکرار کلمه کلیدی در مقاله چقدره؟
یکی از مباحث مهم در سئوی یک سایت، انتخاب کلمات کلیدی است و اینکه باید کلمات کلیدی، مناسب و مرتبط با وب سایتمان باشد. تعداد تکرار کلمات کلیدی در یک محتوا نیز، از بحثهای داغ در بین سئوکاران میباشد و اینکه نرخ تکرار کلمه کلیدی چند درصد است. ولی از آنجایی که هیچ اندازه خاصی برای متن محتوای یک صفحه وجود ندارد، در نتیجه نمیتوان تعداد کلمه کلیدی داخل محتوا را پیش بینی کرد.
ساده ترین هدف از انتخاب کلمه کلیدی، فهمیدن هدف و دغدغه کاربران و بررسی رفتار آن ها به هنگام جستجو در اینترنت می باشد. بدون داشتن کلمه هدف، نمیتوان یک سایت را بهینه نمود. در صورتی که بخواهید یک سایتی را بهینه سازی یا سئو کنید، در ابتدا باید به کلمات کلیدی بپردازید و در یابید که نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است و ببینید که رقبای شما در چه کلماتی دارای رتبه و ورودی هستند و سپس سایت خود را با توجه به استراتژی بازاریابی و استراتژی محتوا، سئو نمایید.
عناوین مهم مقاله
نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است؟
اینکه در یک محتوای خوب، نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، یکی از بحثهای داغ در بین سئوکاران و سئوی داخلی سایت میباشد. اما در درجه اول باید کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با وب سایتمان را انتخاب کنیم. میدانید که اندازه و معیاری برای متن محتوای یک صفحه وجود ندارد و در نتیجه نمیتوان تعداد کلمات کلیدی را داخل محتوا پیش بینی کرد.
این مفهوم پرتکرار معنای متفاوتی برای سئوکاران و تولیدکنندگان محتوا دارد و گاهی وقتها نظرات درباره آن متفاوت است. بعضی از افراد عقیده دارند، چون تراکم کلمات کلیدی برای سئو اهمیت زیادی دارد، پس در درجه اول به چیزی که اهمیت میدهند اینست که نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است. و بعضی ها، تکرار بیش از حد کلیدواژه را باعث اختلال در خوانایی و شیوایی متن میدانند.
کلمه کلیدی چیست ؟
برای دانستن اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، اول باید بدانیم کلمه کلیدی چیست؟
کلمه کلیدی، کلمهای است که محتوای صفحه یا پست شما را به بهترین وجه، توصیف میکند و کاربران برای یافتن محتوای مورد نیازشان، در موتورهای جستجو وارد می کنند. کاربر با ورود کلمه کلیدی میتواند به محتوای سایت شما دسترسی یابد و بنا به تنوع وبسایتها برای هر سایت و کسب و کار، کلمات کلیدی متفاوتی وجود دارد. پس می توان گفت: کلمه کلیدی، معرف محتوای یک وب سایت است.
برای مثال شما یک وبسایت فروشگاهی دارید، همه جنبه های یک محصولات را میشناسید و درباره آن، نظر خود را بیان میکنید، پس باید کلمههای کلیدی خود را حول آن موضوع انتخاب کنید. میتوان گفت که کلمات کلیدی برای گوگل بسیار مهم هستند و وقتی که کلمه مورد نظر در متن صفحه وجود نداشته باشد، و به این موضوع که نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است توجه نشده باشد، رتبه گرفتن برای آن کلمه بسیار دشوار خواهد بود.
رتبه بندی کلمات کلیدی مناسب در کنار محتوای مرتبط، طراحی وب سایت بهینه، به سایت شما کمک میکند تا از رقبا در نتایج گوگل متمایز شده و به بالای نتایج موتور جستجو (SERP) نزدیک شوید. ابزارهای متفاوتی برای رصد موقعیت کلمه های کلیدی در نتایج موتورهای جستجو وجود دارد. از جمله ابزار SERP mojo که با استفاده از این ابزار به راحتی می توانید موقعیت کلمات کلیدی خود را به دست آورید.
انواع کلمه کلیدی :
1- کلمات کلیدی کوتاه
کلمات کلیدی کوتاه که به Short tail Keyword معروف است، حداکثر شامل 3 کلمه می باشد. در ادامه پس از بیان چگالی کلمه، به فرمولی جهت محاسبه اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، اشاره خواهد شد.
2- کلمات کلیدی طولانی:
کلمات کلیدی طولانی یا Long Tail Keywords شامل عبارتی می شود که بیش از 3 کلمه باشد. این عبارت، به عنوان کلمه کلیدی در محتوا استفاده می شود که در تمام مواقع همان عبارتی است که کاربران بیشتر آن را جستجو می کنند. ممکن است در یک مقاله، کلمه کلیدی به جای یک کلمه بر روی یک عبارت چندکلمهای باشد.
در این صورت برای اینکه ببینید نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، به جای بررسی چگالی کلمه کلیدی باید چگالی عبارت کلیدی را بسنجید. برای داشتن عملکرد خوب در کلمات کلیدی، کلیدواژههای بلند را در اولویت خود قرار دهید. بدین تریتب میتوانید سریعتر به نتایج دلخواه خود برسید و از طریق آنها کلمات کلیدی کوتاهتر را هم در مقاله خود پوشش دهید.
3- کلمات کلیدی فرعی
کلمات کلیدی فرعی (LSI) به شناسایی موضوع اصلی مقاله شما توسط گوگل کمک میکند. پس از پیدا کردن کلمات کلیدی اصلی خود، چند کلمه کلیدی فرعی را هم برای مقاله خود مشخص کنید. سعی کنید کلمات کلیدی فرعی شباهت معنایی و کاربردی با کلیدواژه اصلی مقاله داشته باشند. ارتباط معنایی کلمات فرعی و کلیدواژه اصلی، گوگل را از موضوع محتوای شما مطمئن میکند و احتمال قرارگیری لینک شما را در رتبههای بالای صفحات جستجو افزایش میدهد.
راههای انتخاب بهترین کلمه کلیدی
1- استفاده از پیشنهادهای گوگل
2- استفاده ار قسمت جستجوهای مرتبط گوگل
3- استفاده از ابزارهای جستجوی کلمه کلیدی
4- بررسی آمار بازدید وبسایت
5- بررسی گزارش کوئری های سرچ کنسول
چگالی کلمه چیست ؟
به درصد دفعات استفاده از یک کلمه کلیدی نسبت به کل کلمات متن، چگالی کلمه کلیدی یا Keyword Density میگویند. مثلا اگر شما یک متن 800 کلمهای داشته باشید و در آن 12 بار کلمه کلیدی خود را تکرار کنید، حال میتوانید بگویید که نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است. چگالی کلیدواژه متن شما 1.5% میباشد.
الگوریتمهای گوگل برای تشخیص مرتبط یا نامرتبط بودن یک محتوا به عبارتی که کاربر سرچ کرده است، از روشهای مختلفی استفاده میکنند. یکی از مهمترین این راهکارها، اینست که مشخص شود نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است.
نحوه محاسبه چگالی کلمه کلیدی چگونه است؟
دانستن اینکه نحوه محاسبه چگالی کلمه کلیدی چگونه است؟ بسیار ساده میباشد برا این کار شما فقط به یک تقسیم و ضرب ساده نیاز دارید. در این فرمول شما باید تعداد دفعات تکرار کلیدواژه (Nkr) را بر تعداد کل کلمات متن (Tkn) تقسیم کنید و سپس عدد به دست آمده را ضرب در 100 کنید.
حالا اگر شما به جای یک کلمه، یک جمله را بعنوان عبارت کلیدی خود انتخاب کرده باشید، باید از فرمول متفاوتی برای محاسبه چگالی عبارت کلیدی خود استفاده کنید. این بار شما قبل از هرچیزی باید تعداد کلمات درون عبارت کلیدی خود را ضرب در تعداد تکرار عبارت در متن کنید. بعد از آن عدد به دست آمده را به تعداد کل کلمات مقاله تقسیم کرده و در آخر مثل فرمول قبل عدد نهایی را ضرب در 100 کنید تا بدست آورید نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است.
گوگل تا به حال راهنمایی خاصی در رابطه با اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، عنوان نکرده ولی با دانستن اینکه نحوه محاسبه چگالی کلمه کلیدی چگونه است و چه میزان چگالی کلمات کلیدی برای سئوی مقالات مناسب است، می توانیم بگوییم که طبق تجربه سئوکاران، بهترین تراکم کلمات کلیدی بین 1 تا 3 درصد است. پس در این حالت بهتر است در هر صد کلمه یک تا سه بار کلمه کلیدی خود را تکرار کنید.
اهمیت دانستن چگالی کلمات کلیدی
دانش سئو مجموعه ای از مهارت ها و ابزارهای آنالیز است که به وبمسترها کمک می کند تا به درک دقیقی از رفتار کاربران و موتورهای جستجو برسند و با آنالیز داده ها کلمات کلیدی را به ترتیب اولویت برای هر سایت یا کسب و کار مشخص سازند. همه این کارها برای محاسبه اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، برای حضور موثر در رتبه های بالاتر نتایج جستجو است.
اهمیت دانستن چگالی کلمات کلیدی برای سئوی مقالات بسیار زیاد است. میزان تکرار کلید واژههای اصلی، مترادف یا فرعی به گوگل نشان میدهد که آیا این مقاله به نیاز کاربر مرتبط است یا نه. اما پاسخ این مسئله که نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، در دورانهای مختلف تغییرات زیادی کرده است.
زمانی که موتورهای جستجو تازهکار بودند، سئوی وبسایتها هم سادهتر بود. آن روزها با چندبار تکرار کلمه کلیدی احتمال زیادی برای قرار گرفتن در صفحه اول جستجو وجود داشت. اما با گذشت زمان الگوریتمهای گوگل هم هوشمندتر شدهاند و از روشهای مختلفی برای کشف موضوع و کیفیت مقالات استفاده میکنند.
این روزها چگالی بالای کلمات کلیدی نه تنها به سئو کمک نمیکند، بلکه میتواند باعث پنالتی شدن وبسایتتان هم شود. استفاده بیش از اندازه از عبارت کلیدی، به منزله گول زدن گوگل است و خوانایی متن را برای کاربران کم میکند. به همین خاطر بهتر است تراکم کلمات کلیدی در یک حد متعادل قرار داشته باشد.
کلمات کلیدی بخش مهمی از سئو تکنیکال به شمار میروند. بنابراین جای تعجب نیست که تعداد قابل توجهی از مشاوران سئو درباره کلمات کلیدی و اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است و انجام تحقیقات گسترده در زمینه چگالی کلمات کلیدی تاکید دارند.
توزیع یکنواخت کلمه کلیدی در متن
نکته مهمی که روی سئوی صفحه شما تاثیر میگذارد، علاوه بر اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، توزیع یکنواخت کلمه کلیدی در متن است. سعی کنید از تکرار بیش از اندازه کلمات کلیدی و تجمع آنها در یک قسمت از متن جلوگیری کنید. این که شما در پاراگراف اول یک مقاله چندین بار کلمه کلیدی خود را تکرار کنید و در ادامه متن از کلمه کلیدی استفاده نکنید، کار درستی نیست. شما باید کلمه کلیدی خود را در متن توزیع کنید تا هم خواننده از خواندن مقاله شما لذت ببرد و هم برای گوگل موضوع اصلی متن شما قابل قبول باشد.
برای اثرگذاری بهتر کلمات کلیدی خود بهتر است کلمه کلیدی یا عبارت کلیدی خود را در قسمتهای زیر به کار ببرید:
لینک صفحه (URL) – توضیحات کوتاه صفحه (Meta Description) – تگ آلت (Alt) چندتا از عکسهای داخل صفحه ( نه تمام عکسها) – تگ H1 – تگ H2
در هیچکدام از این قسمتها و متن اصلی، کلمه کلیدی را به اجبار در متن جا ندهید. تجربه خوانندگان شما اهمیت بالایی برای گوگل و کسب و کار شما دارد. سعی کنید به وسیله هنر نویسندگی موضوع را به سمتی هدایت کنید که وجود کلیدواژه شما در بین جمله یا تیتر طبیعی به نظر برسد.
با اینحال برای بررسی اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است بهتر از ابزار چگالی کلمات کلیدی استفاده کنید. استفاده از این ابزار به شما کمک نمیکند اشتباهات خود را برطرف کنید، اما به شناسایی این اشتباهات کمک می کند. موضوع منحصر به فردی که در مورد ابزار بررسی چگالی کلمات کلیدی وجود دارد این است که می توانید آدرس را وارد کنید و روی دکمه مربوطه کلیک کنید. در عرض چند ثانیه، نتایج اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است نشان داده خواهد شد و شما می توانید محتوا و چگالی کلمات و عبارات بیشتر استفاده شده را ببینید.
ابزارهای محاسبه چگالی کلمات کلیدی
برای دانستن اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، شما میتوانید آنرا با تعداد کل کلمات کلیدی و کلمات کلیدی در هر صفحه وب سایت خود، بدست آورید. اما راه ساده تری برای این کار نیز وجود دارد. میتوانید برای این کار از ابزارهای محاسبه چگالی کلمات کلیدی استفاده کنید. به دلیل اینکه زمان خود را صرف محاسبه دستی عبارات نکنید، استفاده از ابزارها میتواند به ذخیره زمان کمک بسزایی کند. ابزارهای محاسبه چگالی کلمات کلیدی به ساده سازی روند کلمات کلیدی شما کمک میکنند. این ابزارها عبارتاند از:
1- ابزار محاسبه کننده چگالی ساده و رایگان G-ads
2- ابزار رایگان مبتنی بر استفاده از مرورگر SEO Review Tools
3- پلاگین وردپرس WordPress SEO Post
4- یکی از افزونههای وردپرسی بنام WPMUDEV Smart Crawl
چکیده و نتیجه گیری :
در این مقاله با کلمه کلیدی و چگالی کلمه کلیدی آشنا شدید. چگونه از عبارات کلیدی در صفحات خود استفاده کنید و اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است. موتورهای جستجو بر اساس کلمات کلیدی که کاربران جستجو می کنند سعی دارند تا دقیق ترین نتایج را به نمایش بگذارند.
این نتایج بر اساس ارزشمند بودن محتوا طبقه بندی می شوند.در اینکه نرخ تکرار کلمات کلیدی چند درصد است، مواردی مثل: خوانایی، کپی نبودن، تراکم کلمه کلیدی و صدها معیار دیگر دخیل هستند. کسب و کارها برای بهتر دیده شدن، نیازمند به کارگیری کلمات کلیدی مخصوص به خود هستند. سئو بر اساس همین کلمه کلیدی (keyword) شکل گرفته و به روش های مختلف سعی دارد تا محتوای وبسایت ها را به آنچه که کاربران جستجو می کنند نزدیکتر کند.