نحوه نوشتن توضیحات متا در سایت + 7 نکته سئویی
همانطور که در مقاله سئو داخلی چیست گفته شد یکی از تکنیک هایی که میشود در سئو داخلی سایت استفاده کرد توضیحات متا است که باید برای هر نوشته و هر برگه و هر صفحه از سایت توضیحات متا نوشته شود. در این مطلب نکات مهمی که در نحوه نوشتن توضیحات متا در سایت حائز اهمیت است را توضیح میدهیم و میگوییم که چگونه میتوانید یک توضیحات متای عالی و جذاب بنویسید. با سئو بلاگر تا انتهای مقاله همراه باشید.
عناوین مهم مقاله
توضیحات متا یا meta description چیست؟
در جواب توضیحات متا یا meta description چیست باید بگوییم توضیحات متا همان نوشته های کوتاهی هستند که به هنگام سرچ شدن در نتایج گوگل پایین عنوان نشان داده میشوند. همین الان سرچ کنید کفش چرم مردانه، سایت هایی که به درستی بر روی این کلمه و عبارات مرتبط سئو شده باشند به شما نشان داده میشوند. شما سایت اول را نگاه کنید، یک عنوان میبینید و توضیحاتی زیر عنوان که نشان میدهد محتویات آن صفحه درمورد چه چیزی میباشد.
آیا با عبارت جستجو شده شما مطابقت دارد؟ آیا نیاز شما را بر طرف میکند یا خیر که برای رسیدن به یک توضیحات متای عالی و کاربردی باید یکسری نکات را رعایت کرد که در ادامه به آن میپردازیم. اکنون با هم دو تا از توضیحات متا بعد از سرچ کفش چرم مردانه در گوگل ببینیم:
یا
همانطور که در تصاویر میبینید زیر عنوان هر سایت جایگاه توضیحات متا قرار دارد که مکمل عنوان میباشد. در تصویر اول عنوان لینک اول خرید انواع کفش چرم و رسمی مردانه جدید است که خود گویای محتوای کاملی از آن صفحه می باشد اما در توضیحات متا پایین تر از عنوان پاراگرافی کوتاه در مورد داشته های خود مثل کفش کالج چرم، مجلسی و اداری در رنگ بندی های متفاوت وجود دارد که میتواند یکی از گزینه های داخل ذهن مشتری باشد که باعث شود روی سایت کلیک کند.
چرا نوشتن توضیحات متا برای سئو سایت اهمیت دارد؟
نحوه نوشتن توضیحات متا درست است که برای گوگل اهمیت چندانی ندارد ولی برای سرچ و کلیک کاربران حائز اهمیت است و یکی از دلایلی است که باعث میشود کاربر بر روی سایت کلیک کند و بماند و به اعتبار و ارزش سایت بیافزاید و درنهایت سایت در نتایج گوگل رتبه بگیرد. اما چون برای کاربر اهمیت دارد این مورد در نهایت به گوگل هم مربوط میشود و نمیتواند از آن بگذرد و میتواند نقش مهمی در سئو سایت داشته باشد.
توضیحات متا اگر خوب و کامل نوشته شود میتواند باعث افزایش نرخ کلیک ctr شود یعنی کاربر بعد از سرچ در نتایج گوگل بر روی سایت شما کلیک کند و بماند. در نهایت افزایش نرخ کلیک یا همان ctr باعث افزایش رتبه سایت در گوگل میشود. همچنین توضیحات متا میتواند ظاهری مناسب برای نتایج گوگل ایجاد کند.
نکات مهم در نحوه نوشتن توضیحات متا
تا به اینجا با توضیحات متا آشنا شدید که دقیقا چی هست و چه کاربردی دارد و چقدر میتواند بر افزایش رتبه سایت در نتایج گوگل تاثیر بگذارد. اکنون به سراغ نکات مهم در نحوه نوشتن توضیحات متا میرویم که چگونه یک توضیحات متا یا متا دیسکریپشن عالی و خوب بنویسیم.
1- بیش از اندازه ننویسید!
رقم دقیقی برای طول توضیحات متا وجود ندارد اما محدوده ای بین 160 تا 178 کاراکتر یا شاید کمی بیشتر دارد که شما باید به گونه ای توضیحات متا را بنویسید که در کوتاه ترین زمان ممکن اطلاعات و اهداف شما به کاربر منتقل شود. اگر بیشتر از این تعداد بنویسید توضیحات شما به طور کامل برای کاربر نشان داده نخواهد شد و مابقی به صورت … نشان داده خواهد شد بنابراین سعی کنید در همین تعداد کاراکتر منظور خود را به مخاطب برسانید.
2- جذاب و هیجان انگیز بنویسید
سعی کنید توضیحات متا برای هر صفحه از سایت با صفحه دیگر متفاوت باشد و از قالب مشخصی برای نوشتن توضیحات متا استفاده نکنید. زیرا اینگونه متن ها تکراری و کسل کننده خواهند بود. همچنین توضیحات متا را از سایت های دیگر برای سایت خود کپی نکنید و سعی کنید خالق محتوای متا خودتان باشید. میتوانید از سایت های دیگر برای نوشتن متا دیسکریپشن ایده بگیرید و متنی کوتاه و مفید برای صفحه سایت خود بنویسید. بنابراین این مدل از نحوه نوشتن توضیحات متا را دست کم نگیرید.
3- از کلمه کلیدی اصلی در توضیحات متا حتما استفاده کنید
در سئو سایت باید هر صفحه دارای کلمه کلیدی اصلی مشخصی باشد و هر کلمه کلیدی یک صفحه با صفحه دیگر متفاوت باشد تا بتوان در گوگل رتبه کسب کرد. به همین جهت برای افزایش رتبه در گوگل بهتر است که از کلمه کلیدی در توضیحات متا آن صفحه استفاده کرد زیرا که این کلمات کلیدی به کار رفته در متا دیسکریپشن به صورت bold (پر رنگ) به کاربر نشان داده میشود و کاربر تشخیص میدهد عبارت سرچ کرده اش در این سایت ها وجود دارد. در نتیجه بر روی لینک مورد نظر کلیک میکند و باعث افزایش ترافیک و نرخ کلیک خواهد شد.
4- از علامت کوتیشن ” ” به هیچ وجه استفاده نکنید
بعضی افراد برای اینکه فکر میکنند با استفاده از علامت ” ” میتوانند توضیحات متای جذابی بنویسند باید بگوییم این کار کاملا حرکت اشتباهی است. از آنجایی که توضیحات متا سایت به صورت کدهای html توسط موتورهای جستجو گوگل خوانده میشود، استفاده از علامت ” ” میتواند باعث بروز مشکل شود و زحمات شما برای نوشتن یک توضیحات متای عالی از بین خواهد رفت. البته نه فقط علامت ” ” بلکه سایر علامت های ریاضی مانند + = و … هم در توضیحات متا میتواند مشکل ساز شود.
5- به مخاطب خود بگویید خواندن این مطلب چه ارزشی برای او دارد
سعی کنید در نحوه نوشتن توضیحات متا به گونه ای عمل کنید که برای مخاطب ارزش بیافرینید. یعنی به مخاطب بگویید که در این مطلب قرار است چه چیزهایی را یاد بگیرند یا چه چیزهایی بدست بیاورند و یا قرار است چه مشکلاتی از آن ها برطرف شود. اگر بتوانید اینگونه توضیحات متا را بنویسید توانسته اید نرخ کلیک و ترافیک را توسط کاربران افزایش دهید.
6- در توضیحات متا وعده فریبنده ندهید
سعی نکنید به هر طریقی مخاطب را به سمت سایت خود بکشانید، یعنی در توضیحات متا حرف های عجیب و غریب و گول زننده ای ننویسید که هیچ ربطی به موضوع اصلی آن صفحه از سایت شما نداشته باشد. زیرا اگر توانسته باشید با این کار کاربر را به سایت خود بکشانید، آن ها درجا از سایت شما خارج میشوند و در این صورت نرخ پرش افزایش خواهد یافت. نرخ پرش یعنی کاربری وارد سایت شما شود و بدون هیچ عکس العملی درجا از سایت شما خارج شود. گوگل این رفتار کاربر را به خوبی تشخیص میدهد و میفهمد که از سایت شما ناراضی است. به همین جهت به سایت شما امتیاز منفی میدهد.
7- از مخاطب دعوت به عملی کنید
دعوت به عمل یا کال تو اکشن (call to action) یک اقدامی است که در مخاطب با ایجاد احساس نیاز به صورت کاملا تخصصی کاری کنید که کاربر ترغیب شود و کاری که شما میخواهید را انجام دهد. یعنی به گونه ای توضیحات متا را بنویسید که علاوه بر اینکه توضیح کلی درمورد محتوای سایت شماست کاربر را تشویق کند تمام مطلب را از سایت شما بخواند.
آموزش نحوه نوشتن توضیحات متا با افزونه Rank Math
یکی از بهترین پیشنهادات برای سئو و بهینه سازی سایت هایی که با سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه اندازی شده اند استفاده از افزونه rank math است که به سئو محتوای سایت بسیار کمک میکند. این افزونه به شما میگوید از چه تعداد کلمه کلیدی باید استفاده کنید، از چه تعداد عکس و فیلم استفاده کنید، تعداد طول محتوا و طول توضیحات متا چقدر باید باشد، آیا کلمه کلیدی در توضیحات متا استفاده شده است یا خیر، آیا لینک سازی داخلی و خارجی انجام داده اید یا خیر، آیا ویژگی آلت alt در تصاویر به کاربرده شده در مطلب به درستی گذاشته شده است یا خیر و موارد دیگر.
زمانی که شما این افزونه را از بخش افزونه ها در پیشخوان وردپرس نصب و فعال کردید به راحتی میتوانید از آن در نوشتن مطالب خود استفاده کنید. در نحوه نوشتن توضیحات متا با افزونه رنک مث هم کافیست بر روی قسمت توضیحات متا در قسمت ویرایش متن کلیک کنید و متن دلخواه با شرایط گفته شده را تایپ کنید. به تصویر زیر دقت کنید:
زمانی که در قسمت ویرایش متن با افزونه رنک مث دارید مطلبی مینویسید، از قسمت گوشه بالا سمت چپ کافیست بر روی توضیحات متا کلیک کنید تا صفحه سفید وسط برای شما نشان داده شود. سپس در قسمت پایین description میتوانید توضیحات متا را وارد کنید. به همین راحتی شما توانستید بهترین توضیحات متا را با افزونه رنک مث بنویسید.
جمع بندی:
در این مقاله شما با 7 تکنیک سئویی گفته شده میتوانید نحوه نوشتن توضیحات متا را یاد بگیرید و با افزایش نرخ کلیک و ترافیک بخاطر نوشتن توضیحات متا خوب برای کاربر به بهبود سئو سایت خود کمک کنید. همچنین آموزش نحوه نوشتن توضیحات متا با افزونه رنک مث هم برای شما توضیح داده شده که به راحتی بتوانید متا دیسکریپشن را برای نوشته خود وارد کنید. از نظر شما چه توضیحات متایی میتواند نظر شما را برای وارد شدن به سایت جلب کند؟